Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Trip (2010)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Michael Winterbottom
Medvirkende: Steve Coogan, Rob Brydon m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise Film
Udgivet: 27. marts 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Skuespilleren Steve (Steve Coogan), hvis karriere står lidt i stampe, har reddet sig en tjans som madanmelder for en avis. Han vil få penge for at besøge og spise på de bedste restauranter i Nordengland.

Egentlig er Steve ikke videre madinteresseret eller -kyndig. Han har påtaget sig opgaven for at kunne tage sin kæreste, der er meget madinteresseret, med på de fine spisesteder.

Problemet er bare, at kæresten har dømt pause i forholdet og er rejst til USA. Så nu bliver Steve nødt til at finde en anden at tage med på den kulinariske rejse til det nordlige England.

Valget falder på kollegaen Rob (Rob Brydon), der nyder stor succes i sin karriere. Ikke fordi Rob er det naturlige førstevalg, nærmest tværtimod. Men Steve har ikke fundet andre at lokke med på turen.

De to drager af sted i bil. Allerede på turen nordpå begynder en diskussion om livets små og store spørgsmål. Samt en konkurrence om, hvem der er bedst til immitere kendte skuespillere.

Begge dele fortsætter ufortrødent på samtlige restauranter, de besøger, på hotellerne, de bor på, og de turistmål, de undervejs besøger. Kun afbrudt af Steves forsøg på at nedlægge næsten ethvert hunkønsvæsen, han kommer i nærheden af, og Robs opkald til konen og barnet derhjemme.

The Trip har sine absolut underholdende momenter. Men det bliver desværre også hurtigt lidt for meget. Særligt når det kører i samme gænge i næsten to timer.

Til gengæld er humoren af den gode, engelske, tørre og underspillede af slagsen. Altså inden det bare bliver for meget af den samme rille!

Man kommer med på besøg på seks af Nordenglands bedste spisesteder. Det er bare ikke så meget af hverken restauranterne eller maden, man får lov at stifte bekendtskab med. Og det er egentlig lidt synd.

På plussiden tæller masser af skønne billeder fra det smukke, nordengelske landskab. Billeder, der virkelig kan give lyst til en tur til Nordengland - frem for den mere almindelige tur til London (selv om London i mine øjne altid er en tur værd).

Alt i alt var The Trip lidt af en skuffelse. Men måske havde jeg bare sat forventningens barre lidt for højt.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017