Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Triangle (2005)
 
 
  Genre: Science fiction
Instruktør: Dean Devlin
Medvirkende: Sam Neill, Eric Stoltz, Catherine Bell, Lou Diamond Phillips m.fl.
Varighed: 243 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. august 2006
Anmeldt af: Jann kalf Larsen
 
 
Bermuda Trekanten har gennem mere end 150 år været en kilde til bøger og film. Det skyldes at ikke kun skibe, men sågar fly, er forsvundet sporløst i dette sagnomspundne område af farvandet omkring Bermuda. Det er såmænd også emnet i The Triangle.

Plottet udspilles over hele tre DVD-skiver. Der er nemlig ikke tale om en egentlig film, men en mini-serie, som har været vist på den amerikanske TV-kanal Sci-Fi, hvor den høstede store seertal og megen anerkendelse efterfølgende. The Triangle er således nomineret til et hav af priser

Plottet i sig selv er temmelig banalt. Skibsredderen Eric Benirall (Sam Neill) mister fragtskibe og besætninger, når de passerer det famøse område. Da han er besat af, at kende årsagen og samtidig er stenrig, hyrer han en række eksperter inden for hver sit felt til at give ham et svar på mysterierne i Bermuda Trekanten.

Svaret på mysterierne svæver dog fortsat i det uvisse, når de over fire timers underholdning plus ekstramateriale er ovre. Men hvordan skulle en mini-serie da også kunne give svaret på noget, som har tryllebundet forfattere og filmmagere siden forrige århundrede?

Til gengæld er der ganske god underholdning, hvis man er til science fiction-genren. Tilmed krydret med digitale effekter i et omfang, der kan måle sig med storfilm som Ringenes Herre og de seneste Star Wars-film. Det er ganske enkelt bragende flot lavet.

Desværre er der mange overflødige scener og underplots, som med fordel kunne have været udeladt. Det ville have givet en langt skarpere og samtidig kortere oplevelse. Så kunne fortællingen uden tvivl have været på blot to DVD-skiver.

Og nu vi er ved antallet af DVD-skiver, så lige et personligt surt opstød: Fred med, at jeg skal gennem tre DVD'er for at få det hele med, men hvorfor skal jeg gennem x-antal trailere på hver enkelt skive, når det tilmed er de samme trailere?

Jep, det er selvfølgelig muligt at hoppe forbi disse trailere, men hvorfor er de der, andet end på den første skive? Der er jeg personligt mentalt indrettet, så jeg helst vil kunne smide alle efterfølgende afsnit i afspilleren og se videre, uden at skulle lege med tasterne på fjernbetjeningen mere end højst nødvendigt.

Men alt i alt er der tale om en god investering. Blot man ikke forventer de store svar på mysteriet om Bermuda Trekanten. De mange effekter, godt skuespil og blændende flotte optagelser løfter denne DVD over gennemsnittet. Et must for enhver science fiction-fan.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017