Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Train (1964)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: John Frankenheimer
Medvirkende: Burt Lancaster, Paul Scofield, Jeanne Moreau m.fl.
Varighed: 127 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 9. september 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Året er 1944 og stedet er Paris. De allierede tropper nærmer sig den franske hovedstad og de tyske besættelsestropper er så småt i gang med deres tilbagetrækning til fædrelandet.

Den tyske oberst Von Waldheim (Poul Scofield) har dog ikke tænkt sig at forlade Paris tomhændet. Han får derfor organiseret et tog, der ellers skulle have transporteret tropper og udstyr, som han laster med klassiske kunstværker for en formue.

Den franske modstandsbevægelse vil dog ikke stiltiende se til, mens den store kunstskat bliver stjålet. Modstandsbevægelsen henvender sig derfor til chefen for banegården, Labiche (Burt Lancaster), så han kan hjælpe med at forsinke toget så meget, at det vil ende i et allieret luftangreb på den næste station.

Labiche mener dog i første omgang, at de menneskelige omkostninger vil blive for store. Han ender dog efterfølgende med at lede flere forsøg på at stoppe toget og få reddet den værdifulde last. Med store farer og omkostninger for sig selv.

I sine forsøg på at redde lasten, ender Labiche som fører af toget. Her møder han under en nødvendig pause hotelejeren Christine (Jeanne Moreau), der i første omgang ikke er meget for at hjælpe. Hun ender dog også med at risikere såvel hotellet som sit liv for at hjælpe Labiche med hans forehavende.

Men trods store anstrengelser, er Von Waldheim ikke nem at bide skeer med. Adskillige forsøg på at få stoppet toget, ender således blot med at koste yderligere franske liv. Hvilket gør Labiche stadig mere opsat på at få stoppet toget, inden det når den tyske grænse ...

The Train har næsten et halvt århundrede på bagen, men det gør det bestemt ikke til en dårlig film. Bevares, filmen er i sort/hvid, men det glemmer man forbavsende hurtigt. For historien er såvel god som fængende.

Desuden bydes der på nærmest blændende skuespil i praktisk talt alle roller, ligesom der er kælet for mange detaljer. Der mangler bestemt ikke action og i det hele taget er The Train en fornøjelse at følge fra start til slut.

En stor film, der fortjener at ses. Så lad dig ikke skræmme af alderen eller at den er i sort/hvid. Det glemmer du, når først filmen folder sig ud på skærmen!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017