Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Toolbox Murders (1978)
 
 
  Genre: Exploitation
Instruktør: Dennis Donnelly
Medvirkende: Cameron Mitchell, Pamela Ferdin, Kelly Nichols m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 18. januar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En sindssyg morder er på spil i et boligkompleks.

Iført skimaske og medbringende en værktøjskasse, nedslagter han utugtige kvinder med blandt andet sømpistol, boremaskine og hammer. Han har sin egen agenda og følger Biblens ord: "Misleder dine lemmer dig, så hug dem af". Det er så ikke hans lemmer, der misleder ham, men alt kan jo fortolkes efter forgodtbefindende.

Morderen bortfører den unge og uskyldige, 15-årige Laurie (Pamela Ferdin), som han i sit syge sind, tror er hans afdøde datter. Derfra tager historien en lidt anden drejning ...

Jeg sad længe og lurede på Cameron Mitchell, der er den skimaskeklædte morder og kunne ikke helt placere ham. Men efter lidt søgen rundt fandt jeg ud af, at han er en af min barndomshelte - Buck Cannon fra tv-serien The High Chaparral, der blev vist i perioden 1967-71. Og lige nu føler jeg mig meget gammel.

Historien i The Toolbox Murders er som sådan okay og ganske underholdende. Skuespillet er skam heller ikke helt ringe, især føromtalte Cameron Mitchell gør en hæderlig præstation. Man skal dog lige have in mente, at filmen er fra 1978 og derfor er effekterne også derefter.

The Toolbox Murders opnåede at komme på den engelske "Video Nasty-liste" og var totalforbudt i England fra 1982 og frem til 2000. Men så voldsom og brutal er The Toolbox Murders altså heller ikke. I dag bliver man jo knap nok chokeret over film som Hostel eller den japanske Grotesque. Okay - sidstnævnte var lige ved at overskride min kvalmegrænse.

The Toolbox Murders er en fin exploitationfilm, set med de rette 1978-briller og en god humoristisk sans. Så er man til disse blodige film med fokus på mord og kreative drabsmetoder, så er The Toolbox Murders en film, der bestemt ikke må mangle i samlingen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017