Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blu-Ray The Substitute (1996)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Robert Mandel
Medvirkende: Tome Berenger, Diane Venora, Ernie Hudson m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 19. januar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Jane Hetzko (Diane Venora) er lærerinde på en skole i et temmelig råt kvarter. Og skolen er lige så rå som kvarteret - mindst. De betyder blandt andet, at enkelte elever nærmest har taget styringen, mens lærerne må se opgivende til.

Våben og trusler mod lærerne er således dagligdag, mens hårde stoffer nærmest lfyder frit både på og udenfor skolen. Jane har dog ikke tænkt sig at finde sig i tingenes tilstand, men kommer til at betale for det i form af et smadret ben, efter hun bliver overfaldet uden for skolens område.

Det får Janes kæreste, lejesoldaten Jonathan Shale (Tom Berenger), til at komme på banen. Han træder ind som Janes vikar på skolen, mens hun kommer til hægterne. Og Tom, der vant til at tage kampen på, har besluttet, at sætte hårdt mod hårdt overfor de besværlige elever.

Vikarjobbet briger hurtigt Tom i kontakt med skolens leder, den tidligere politibetjent Claude Rolle (Ernie Hudson). Det går dog inden længe op for Tom, at skolens leder er den virkelige narkobagmand på skolen.

Tom indsætter derfor sit hold af lejesoldater i ligningen. Sammen skal de forsøge at sætte en stopper for skolens problemer og bagmanden. Det fører naturligvis til et massivt og blodigt opgør på skolen.

The Substitute byder på masser af action, også den mere hårdtslående slags. Faktisk så meget, at de ellers velmente pointer om samfundet og unge bliver svære at få øje på. En god historie bliver til lidt for meget tju-bang, og det er en skam.

Men ok, vil man blot underholdes, uden at blive distraheret af de store forkromede budskaber, så går man ikke helt galt i byen med The Substitute. Der er da også rigeligt med sanseindtryk at forholde sig til, ikke mindst i filmens sidste halvdel, der byder på masser af fortættet action.

Skuespillerne gør et solidt stykke arbejde i deres respektive roller, hvilket er med til at løfte filmen. For det er temmelig tydeligt, at The Substitute ikke har haft verdens største budget at gøre godt med.

Blu-ray udgaven byder på langt bedre billede og lyd end dvd-versionen. Den billedmæssige side af sagen bliver ikke mindst tydelig i de mange dunkle scener mod slutningen, hvilket er med til at give en endnu bedre oplevelse.

Alt i alt er The Substitute en film, der giver fuld action-valuta for spareskillingerne. Man skal bare ikke forvente voldsomme intellektuelle udfordringer i tilgift.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017