Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Substitute (1996)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Robert Mandel
Medvirkende: Tome Berenger, Diane Venora, Ernie Hudson m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 25. marts 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Jane Hetzko (Diane Venora) er lærerinde på en temmelig barsk skole i et mindst lige så barsk kvarter. På skolen har enkelte elever nærmest taget styringen.

Våben og trusler mod lærerne er dagligdag, og hårde stoffer nærmest flyder frit på og udenfor skolen. Jane vil dog ikke finde sig i det, men kommer til at betale for det i form af et smadret ben, efter hun bliver overfaldet uden for skolens område.

Det får Janes kæreste, lejesoldaten Jonathan Shale (Tom Berenger), til at optræde som hendes vikar, mens hun kommer til hægterne. Og Tom har besluttet sig for at sætte hårdt mod hårdt med de besværlige elever.

Det bringer hurtigt Tom i kontakt med lederen af skolen, den tidligere politibetjent Claude Rolle (Ernie Hudson). Det viser sig dog snart, at skolens leder er den egentlige narkobagmand.

Tom indkalder derfor sit hold af lejesoldater. Sammen skal de forsøge at sætte stopper for skolens problemer og, ikke mindst, bagmanden. Det kommer der selvfølgelig et massivt opgør på skolen ud af.

Jeg er slet ikke i tvivl om, at The Substitute prøver at give nogle velmente pointer om samfundet og unge. Det drukner dog bare lidt i action, hvilket ender med mest af alt at gøre filmen til en ren tju-bang film.

Det er der som sådan ikke noget i vejen med, så længe man blot vil underholdes uden de store forkromede budskaber. Og action er der i hvert fald masser af, ikke mindst i filmens sidste halvdel.

De ledende skuespillere gør et udmærket job i deres respektive roller og er faktisk med til at løfte filmen. For der er nok ingen tvivl om, at The Substitute ikke har haft det helt store budget at rutte med.

Alt i alt en film, der giver fuld action-valuta for pengene. Man skal dog ikke forvente de store intellektuelle udfordringer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017