Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Situation (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Philip Haas
Medvirkende: Connie Nielsen, Damian Lewis, Mido Hamada m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 14. februar 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den amerikanske journalist Anna Molyneux (Connie Nielsen) er udstationeret i Bagdad under Irak-krigen, hvor hun dækker begivenhedernes gang.

Da en flok ukontrollerede amerikanske soldater smider to irakiske drenge ud fra en bro, og den ene drukner, øjner Anna en god historie. Hun har en god kontaktperson i Rafeeq (Nasser Memarzia), der gerne vil hjælpe hende, så omverdenen kan få historien om drengene.

Hun og hendes trofaste fotograf Zaid (Mido Hamada) begynder at bore, men der foregår mangt og meget under overfladen. Da Rafeeq bliver myrdet, sætter hun sig for at skrive den allersidste historie - Rafeeqs.

Anna er samtidig følelsesmæssigt involveret i dels Zaid, der følger hende i tykt og tyndt, og dels i CIA agenten Dan Murphy (Damian Lewis), der stort set kun oplever krigen i Den Grønne Zone, hvor der er sikkert. Kontrasterne er skærende, og Anna har svært ved at følge sit hjerte.

The Situation er filmet udelukkende på location i og omkring Bagdad, hvilket giver en god og troværdig effekt. The Situation er skrevet af Wendell Steavenson, der er tidligere journalist fra Time og blandt andet selv har været udstationeret i Bagdad.

Desværre er filmen lidt for lang. 111 minutter er lang tid, når den flere gange går i tomgang. Men derudover skildrer The Situation fint og overbevisende de konflikter, der opstår, når der er dårlig kommunikation og information. Især når så mange forskellige parter er involverede, for eksempel CIA, det amerikanske militær, irakiske borgmestre, oprørsledere og det irakiske politi. Det er helt umuligt, at der ikke opstår misforståelser, og dette vises godt i The Situation.

Der foregår mange under-historier i selve historien, og det kan virke forvirrende og uvedkommende, men instruktøren Philip Haas formår at få flettet enderne sammen til sidst.

Danske Connie Nielsen giver sin karakter styrke og sårbarhed, men generelt kommer ingen af personerne ind under huden, og det er lidt synd. Der er mange interessante og markante bipersoner, som sagtens kunne have været mere fremherskende.

Man skal ikke forvente den store action eller krigsbrag i The Situation. Derimod et mere dybt drama med Irak-krigen som kulisse. Fokus er på menneskerne, der er blandet ind i konflikterne og krigen.

The Situation er absolut en film, der er værd at se. Det er et smukt drama om krig, kærlighed og følelser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017