Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
These Final Hours (2014)
 
 
  Genre: Sci-fi
Instruktør: Zak Hilditch
Medvirkende: Nathan Phillips, Angourie Rice, Jessica De Gouw m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 5. marts 2015
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I en ikke alt for fjern fremtid står verden overfor sit endeligt. Et meteor har ramt jorden og startet en altødelæggende ildstorm, der nu breder sig kloden rundt. Men apokalypsen har endnu ikke ramt det vestlige Australien.

Her befinder James (Nathan Phillips) sig sammen med elskerinden Zoe (Jessica De Gouw). Under en sidste gang hed elskov, fortæller Zoe, at hun er gravid og James er faren.

Alligevel vælger James at forlade Zoe. For han vil spendere sine allersidste timer ved festen over alle fester, så han kan være tilpas bedøvet af druk og stoffer, når ildstormen rammer.

Det er et samfund i total opløsning, James oplever på sin tur mod festen. Anarki og lovløshed hersker, mens folk begår selvmord på samlebånd. Efter James har fået stjålet sin bil, redder han en unge pige, Rose (Angourie Rice), fra nogle kidnappere, der ville voldtage hende.

James lover at hjælpe Rose med at genfinde sin far, men har planer om at efterlade pigen hos sin søster og hendes familie. De planer må dog skrinlægges, da søsteren og hendes mand har begået selvmord, efter, tilsyneladende, at have dræbt deres børn.

James tager derfor Rose med til festen, der mest af alt minder om et orgie, hvor sprut og stoffer flyder i stride strømme og der livligt spilles russisk roulette. Festen og de mange mennesker er dog alt andet end en fest for James. Eller Rose, for den sags skyld, som bliver lokket til at tage ecstacy.

James forlader festen, så han kan opfylde sit løfte til Rose og hjælpe hende til at genfinde sin familie. Undervejs når James dog lige, for en kort stund, at blive genforenet med sin mor.

Da James og Rose endelig når deres bestemmelsessted, er de allerede for sent ude. For Roses familie har allerede taget deres egne liv. Mens James trøster Rose, får han fortalt om gravide Zoe, som han forlod.

Rose overbeviser James om, at han skal tage tilbage til Zoe, mens hun selv vil afvente skæbnen hos sin familie. Men kan James nå tilbage til Zoe, inden det er for sent?

Med These Final Hours forsøger instruktøren og manuskriptforfatteren, Zak Hilditch, at beskrive en verden, menneskeheden og et enkelt menneske i opløsning. Om end anskuet fra et noget snævert synsfelt, nemlig hovedpersonens.

Det er et dystert og skræmmende billede, der males. Ikke mindst taget i betragtning, at Australien, som handlingen er henlagt til, er et samfund, hvor skydevåben er udbredt.

Men filmen forsøger også at beskrive, hvordan mennesket reagerer, når det ved, at enden er uundgåeligt nær. Mange resignerer eller opgiver på forhånd. Andre tager kampen op til det sidste eller griber ethvert strå. Mens andre igen udnytter situationen for egen vindings skyld.

Det er en tematik, mange andre også har taget op i film. Blandt andre Lars von Trier med sin dystre og poetisk smukke Melancholia fra 2011.

These Final Hours når ikke op på højde med von Triers fortælling, for den er på ingen måde helt så gennemført. Dysterheden skamferes af ufrivilligt komiske situationer, historien er ikke nær så skarptskåret og billedsiden ikke helt så flot.

Ikke sagt, at These Final Hours ikke er flot filmet, for det er den bestemt. Den rammer bare ikke rigtig ind i hjertet, hvilket nok også skyldes en handling, der kunne have været lidt strammere.

Skuespillet er generelt udmærket. Ikke mindst Angourie Rice i rollen som den unge pige gør en rigtig god figur, der virker meget lovende for så ung en skuespiller.

Alt i alt er These Final Hours en ganske udmærket film - en skræmmende beskrivelse af en præ-apokalyptisk verden, hvor lige dele anarki og resignation får samfundet til at krakelere på forhånd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017