Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blu-Ray The Search (2014)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Michel Hazanavicius
Medvirkende: Abdul Khalim Mamutsiev, Bérénice Bejo, Annette Bening, Maksim Emelyanov m.fl.
Varighed: 134 minutter
  Originalsprog: Tjetjensk mm.
Distributør: Scanbox
Udgivet: 23. juni 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Under den anden tjetjenske krig i 1999 ser den ni-årige Hadji (Abdul Khalim Mamutsiev) sine forældre blive brutalt slået ihjel af den russiske hær. Han tager en hurtig beslutning og flygter med sin spæde bror Vakna.

Samtidig forsøger NGO-arbejderen Carole (Bérénice Bejo) at råbe EU op og overbevise verden om, at menneskerettighederne bliver krænket og overtrådt. Der er en regulær nedslagtning af civile tjetjenere. Hun skaffer bevismateriale ved at interviewe tjetjenske, civile ofre om deres rædsler i krigen.

Kolia (Maksim Emelyanov) er en almindelig, ung russisk mand, der bliver sigtet for hashbesiddelse. Han får valget mellem fængsel eller hæren. Han vælger hæren.

Langsomt bliver han mere og mere afstumpet. Og hader endnu mere både sig selv, den russiske hær og krigen.

Hadjis storesøster, Raissa (Zukhra Duishvili), har overlevet massakren i landsbyen og forsøger nu at finde sine to brødre. Hun vandrer fra by til by for at nå Grozny. For måske er der størst sandsynlighed for, at Hadji er søgt hen til en af flygtningelejrene eller en af de få hjælpeorganisationer der.

Disse fire vidt forskellige skæbner bliver flettet sammen på smukkeste vis. Jeg vil helst ikke røbe mere, for The Search er en film, der bare skal ses. Den er gribende og rørende, uden at blive for meget.

Det sjette klaptræ gives til samtlige skuespillere og selve historien, der er bygget op om virkelige begivenheder. Skuespillerne er yderst troværdige og giver alt, de har i sig.

Men det er især lille Abdul Khalim Mautsiev i rollen som Hadji, der er fantastisk.

Eftersom han er traumatiseret efter massakren, har han lukket ned og taler ikke. Men hele hans mimik og kropssprog er så eminent spillet. Man kan ikke undgå, at han kommer helt under huden på én.

At instruktøren Michel Hazanavicius så ydermere fuldender de fire menneskeskæbner med et fantastisk gennemtænkt twist, gør blot The Search endnu mere seværdig.

The Search skildrer en dyster historie om en af de utallige, "usynlige" krige, der stadig foregår rundt om i verden. Og de er vigtige at sætte fokus på.

Jeg kan varmt anbefale The Search. Den skuffer på ingen måde og bliver absolut endnu mere fængende ved andet gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017