Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Rocket Post (2002)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Stephen Whittaker
Medvirkende: Ulrich Thomsen, Tim Barlow, Gary Lewis, Kevin McKidd m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. september 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Tiden er hensat til lige inden anden verdenskrig, hvor den tyske raketforsker Gerhard Zucher, eminent spillet af danske Ulrich Thomsen, er blevet nægtet finansiering af et projekt i hjemlandet. I stedet bliver han betalt for sin forskning af den engelske regering.

Det betyder, at Zucher sammen med kollegaen Heinz Dombrowsky ender på den noget afsides liggende ø Scarp i Skotland, hvor de arbejder på at udvikle en postraket. Tanken er, at raketten skal revolutionere postservicen mellem øen med færre end 100 indbyggere, som meget hellere vil have et telefonsystem, og nabosamfundene.

Trods en del generel modvilje mod tyskere på den lille ø, bliver de to forskere dog snart en del af lokalsamfundet. Også selv om øboerne betragter dem som temmelig sære.

Forsøgene med postraketter forløber dog ikke uden problemer, med det resultat, at Dombrowsky beslutter sig for at forlade projektet og vende snuden hjemad. I stedet bliver en af de lokale inddraget.

I Zuchers hjemland, hvor det så småt begynder at trække op til krig, har Hitler dog indset, at raketter alligevel er værd at satse på, da de kan udgøre et ikke uvæsentligt våben. Det er da netop også på den baggrund, at de to tyske forskere kan nyde godt af engelsk støtte, da også England har fattet interesse for raketter.

Hitlers pludselige interesse for raketter ender da også med at berøre Zucher. Efter succes med sin postraket bliver han kontaktet af tyskerne, der nu gerne vil have ham tilbage og tilbyder ubegrænsede forskningsmidler. Da det ikke fører til et positivt svar, går filmen ind i sin afgørende og dramatiske fase.

Filmen er smukt filmet i det rå, skotske ølandskab, der nærmest indbyder til fotografiske oplevelser med sin storslåede natur. Ligeledes er skuespillet helt i top - det mærkes, at en forholdsvis ny skuespiller som Ulrich Thomsen allerede har vundet syv priser.

I det hele taget er skuespillerpræstationerne i filmen helt i top. Og helt i tråd med, hvor filmens handling er henlagt til, er baggrundsmusikken klassiske, skotske toner. Det er helt klart med til yderligere at skabe den rette baggrundsstemning.

Historien er velfortalt og intet mindre end tryllebindende. Alene den særlige, skotske dialekt og lune er med til at løfte filmen et langt stykke over det ordinære. Ikke kun en film, der absolut er værd at se, men så sandelig også en film, der bør have en fast plads i reolen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017