Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Quiet Earth (1985)
 
 
  Genre: Science Fiction
Instruktør: Geoff Murphy
Medvirkende: Bruno Lawrence, Alison Routledge, Pete Smith m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 30. august 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 5. juli klokken 06.12 vågner forskeren Zac Hobson op - ganske som sædvanlig.

Men han fornemmer, at noget er forandret. Helt forandret. Langsomt går det op for ham, at et eller andet frygtindgydende er sket om natten. Måske noget i forbindelse med det hemmelige projekt, han er forsker på.

Han konstanterer hurtigt, at han er den eneste overlevende i byen. Alt ligger øde hen og alt er, som om folk bare er forsvundet op i den blå luft.

Han er ikke blot alene i byen, men i hele landet - og højst sandsynligt i hele verden. I starten er det fint. Det er skønt at have alting for sig selv og han flytter fra sit beskedne hus ind i et forladt palæ.

Zac udråber sig selv som præsident, men hvorfor nøjes med det næstbedste - og inden længe ophøjer han sig selv til Gud.

Men paranoiaen lurer i de mennesketomme gader og huse. Han indser med knugende rædsel, at han er dømt til at leve - og han er rent faktisk ikke alene ...

The Quiest Earth er et fremtidsdrama af dimensioner. Fantastisk historie, fantastisk lydspor, fantastisk fotografering og ikke mindst en kraftpræstation af Bruno Lawrence som Zac Hobson.

Personligt holder jeg meget af disse "Palle alene" scenarier og i The Quiet Earth er det blændende beskrevet. Ekstasen over at kunne gøre lige hvad man lyster uden at skulle stå til ansvar over til den snigende følelse af paranoia, håbløshed og den tungeste ensomhedsfølelse til sort, dyb depression. Leveret af en blændende Bruno Lawrence.

Det kan umiddelbart lyde som den rene jammerdal, og det er det bestemt ikke. Filmen er krydret med håb og humor, men mere kan desværre ikke røbes her. Brodden skal jo ikke tages af handlingen.

The Quiet Earth er en film, man skal unde sig selv at se. Den sætter mange spørgsmåltegn og giver ikke så mange svar. Og det er netop det, der kendetegner en rigtig god film med dybde og indsigt.

Jeg kan kun på det varmeste anbefale The Quiet Earth - også selvom man ikke er science fiction freak. Historien er bestemt ikke urealistisk og ude i hampen. Tværtimod. Det er en stor nydelse og en stor smuk film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017