Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Quiet (2005)
 
 
  Genre: Drama/thriller
Instruktør: Jamie Babbit
Medvirkende: Elisha Cuthbert, Camilla Belle, Martin Donovan, Edie Falco m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. november 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den døvstumme teenager Dot (Camilla Belle) mistede sin mor, da hun blot var syv år gammel. Hendes far tog sig af hende, og nu er han også død.

Dots gudfader Paul (Martin Donovan) og dennes hustru Olivia (Edie Falco) tager Dot til sig og forsøger at indlemme hende i den lille familie, der også består af parrets teenager Nina (Elisha Cuthbert).

På overfladen synes alt perfekt. Paul er arkitekt, Olivia er indretningsarkitekt og Nina er en velbegavet ung cheerleader.

Dot forsøger at indpasse sig familien og skolen, og selvom Nina just ikke er begejstret for sin kiksede nye "søster", går det nogenlunde. Især når man finder ud af, at man kan hviske sine dybeste hemmeligheder til Dot, for de bliver aldrig hørt eller kommenteret og dog kommer de frem i lyset.

Og hemmeligheder er der nok af i det nydelige forstadspars liv. Paul er sygelig besat af Nina. Olivia er pillemisbruger og er egentlig aldrig tilstede og Nina ønsker at slå sin far ihjel.

Alt dette lægger Dot ører til. Tavs og gådefuld, men Dots hemmelighed er der ingen der kender ...

The Quiet er et isnende drama med blændende gode skuespilpræstationer. Ikke mindst Camilla Belle som Dot og Elisha Cuthbert som den tjekkede Nina. Indimellem er scenerne mellem Nina og hendes far direkte ubehagelige.

Edie Falco i rollen som den pillespisende mor, der enten er gået i brædderne eller blot sidder apatisk ventende på det rigtige tapet, er fabelagtig i sin rolle.

I bund og grund er handler The Quiet om skyld, misbrug, svigt og dobbeltheden i at være døvstum - for omgivelserne kan da så sandelig også være døvstumme og være som de tre berømte aber: Ikke se, ikke høre, ikke tale.

The Quiet er en smuk film, om end en kende ubehagelig med det dystre tema, som incest er, og skildrer på bedste vis, hvorledes der kan se ud bag facaden på den perfekte familie.

Sæt The Quiet i afspilleren og forbered dig på at høre nogle ganske uhyrlige sandheder, som du nok helst ville være foruden. Et isnende koldt sørgmodigt drama, der ikke lige er til at ryste af sig.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017