Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Promotion (2007)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Steve Conrad
Medvirkende: Seann William Scott, John C. Reilly m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 10. marts 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Doug Stauber (Seann William Scott) arbejder i et supermarked, der er en del af en stor kæde. Han er afdelingschef med en del ansvar, blandt andet i perioder for parkeringspladsen. Lyder måske som en loppetjans, men på parkeringspladsen foran supermarkedet råder jungleloven.

Her er kunderne byttedyr for en flok unge, der hærger og opfører sig, som de lyster. Det giver selvfølgelig supermarkedet et mindre godt omdømme og utilfredse kunder, men Doug har sat sig et højere mål. Han vil være butikschef for en ny butik i kæden.

Hans chancer for at få det eftertragtede job ser umiddelbart gode ud, da han er den eneste oplagte kandidat til jobbet. Går hans drøm i opfyldelse, kan han og konen flytte fra deres lille lejlighed med bizarre naboer til noget større og bedre.

Men en dag ankommer en ny medarbejder, Richard Wehlner (John C. Reilly), til supermarkedet. Richard er tilflytter fra Canada og tidligere stofmisbruger. Han træder ind som afdelingschef og sætter sig straks også som mål at blive butikschef for det kommende supermarked.

Dermed bliver Doug og Richard ikke kun kollegaer, men også konkurrenter i kampen om den samme stilling. Og ingen af dem skyr nogen midler for at vinde den konkurrence og dermed det nye og langt bedre job.

Fortællingen er ganske godt skruet sammen, om end der ikke er nogen nyskabelser. Den kan i perioder også virke temmelig langtrukken, trods en samlet spilletid på blot 82 minutter.

Underholdningsværdien er i perioder ganske høj, for de to hovedrolleindehavere spiller godt og oplagt op mod og til hinanden. Det giver mange sjove scener. Men der er altså også mange, alt for mange, lange og decideret kedelige scener, der nok kunne være undværet eller gjort meget kortere.

Alt i alt en ganske god film, der byder på mange gode grin undervejs. Og så er historien jo nærmest så klassisk, som den kan være, hvor to mænd kæmper om den samme pris, nærmest koste hvad det vil.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017