Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Possession (2012)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Ole Bornedal
Medvirkende: Natasha Calis, Jeffrey Dean Morgan, Kyra Sedgwick m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 26. marts 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Clyde (Jeffrey Dean Morgan og Stephanie (Kyra Sedgwick) er nyligt fraskilte og har fælles forældremyndighed over deres to børn, Hannah (Madison Davenport) og lillesøster Em (Natasha Calis).

Stephanie er allerede i et nyt forhold med tandlægen Brett (Grant Show), og Clyde har lige købt et nyt hus. Skilsmissen har taget hårdt på børnene, især Em. Hun håber, at hendes forældre kan finde sammen igen.

Under Clydes weekend med ungerne kører de forbi et garagesalg, og da han mangler lidt af hvert i sit nye hus, stopper de op. Em forelsker sig i en smuk trækasse, som hun får lov til at købe.

Det er en lidt mystisk kasse. Der er indskåret hebraiske tegn på den og låsemekanismen er skjult. Men Em formår at få åbnet den og fra da af forandres hun langsomt.

Kassen indeholder åbenbart en dæmon fra tidligere tider. Denne dæmon besætter støt og roligt Em.

Hun begynder at udvise voldelige tendenser, bliver mere og mere mærkelig, fraværende og utilregnelig. I starten tillægges hendes adfærd skilsmissen.

Men det går snart op for Clyde, at der er helt andre kræfter på spil.

The Possession er en udmærket gyser fra Ole Bornedals (Nattevagten) hånd og produceret i samarbejde med gysermesteren Sam Raimi (Evil Dead). Håndværket fejler bestemt ikke noget, og effekterne er ganske gode.

Det er især Jeffrey Dean Morgan (The Resident og The Accidental Husband), der trækker filmen op. Det er fremragende skuespil.

Natasha Calis i rollen som Em giver også gode præstationer. Den unge dame er nok en af de kommende stjerner på den amerikanske filmscene.

The Possession skulle efter sigende været baseret på en sand historie! Det skal jeg ikke gøre mig klog på, men jeg tvivler lidt i mit stille sind. Men det skulle måske gøre historien mere interessant?

Fire store klaptræer herfra. The Possession har de elementer, der skal til i en god, underholdende gyser: Gys, uhygge og en god historie, der har en lidt anden vinkel med rødder i den jødiske mytologi.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017