Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Portrait of a Lady (1996)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Jane Campion
Medvirkende: Nicole Kidman, John Malkovich, Christian Bale, Viggo Mortensen m.fl.
Varighed: 138 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC
Udgivet: 9. april 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
England 1872. Den amerikanske kvinde Isabel Archer (Nicole Kidman), der har mistet sine forældre, bor nu hos sin onkel på landstedet Gardencourt.

Hun er 23 år og således gifteklar. Det skorter da heller ikke på egnede bejlere. Hendes egen tuberkuløse fætter Ralph (Martin Donovan), amerikanske Goodwood (Viggo Mortensen) og, ikke mindst, den stenrige Lord Warburton (Richard E. Grant) gør alle haneben til hende.

Isabel afviser dem alle og takker pænt nej til Lord Warburtons frieri. Hun er en selvstændig kvinde med sine egne meninger og vil bestemt ikke begrænse sine muligheder af ægteskabets tremmer. Da onklen dør, arver hun en betydelig sum penge, og nu kan hun realisere sin drøm. At rejse ud i verdenen og få livserfaring.

Men hun kommer såmænd kun til Firenze, hvor hun bliver præsenteret for Gilbert Osmond (John Malkovich) af enkefruen Madame Merle (Barbara Hershey).

Gilbert Osmond gør også kur til Isabel, men hun rejser videre. Efter at have rejst lidt rundt i Europa, tager hun tilbage og ender med at blive gift med Osmond, der har en teenagedatter, Pansy. Hun er giftemoden og er dybt forelsket i Edward Rosier (Christian Bale), der godt nok er fin, men som bestemt ikke har den formue, det kræver at blive gift med Pansy.

I periferien rumsterer stadig Lord Warburton, Ralph og Goodwood. Hver med deres agendaer og håb ...

The Portrait of a Lady er lang. Meget lang og fyldt med intriger, rævekager og uforløst kærlighed. Historien kunne sagtens have været skåret lidt ned eller i det mindste kunne der have været mere dybde i visse af episoderne.

Det er stjerneskuespillere, der er blevet tromlet sammen til denne film. Nicole Kidman (Tilbage til Cold Mountain, Dogville og The Others), John Malkovich (Napoleon Bonaparte, Conair, Being John Malkovich), Christian Bale (Rescue Dawn, Harsh Times, Lauren Canyon), og Viggo Mortensen (Good, Hidalgo, Prison).

Fire stærke skuespillere, der i den grad hiver filmen op og gør selve historien fascinerende. De spiller hver især med en styrke og overbevisning, at det er alle 138 minutter værd - trods alt.

The Portrait of a Lady er nok mest en "tøsefilm". Jeg tror, mænd vil falde i søvn eller begynde med alskens overspringshandlinger, hvis de bliver tvangsindlagt til at se den.

Det er en smuk film om venskab, uforløst kærlighed og at turde tage chancen, når den byder sig og ikke flygte fra sine følelser. Fascinerende, men bare en anelse for lang.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017