Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
The Perks of Being a Wallflower (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Stephen Chbosky
Medvirkende: Logan Lerman, Emma Watson, Ezra Miller m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. februar 2013
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Charlie (Logan Lerman) er 15 år gammel, slås med indre dæmoner og er desuden lidt af en outsider. Hvilket han bestemt også føler sig som, da han starter i gymnasiet.

Ud over at være både stille og forsagt, er Charlie en bogorm. Noget, der hurtigt gør ham til en slags yndling hos engelsklæreren, som begynder at udfordre Charlie bogligt og skriftligt.

Charlie er på mange måder det oplagte mobbeoffer og hans væremåde gør det bestemt ikke bedre. Men alligevel lykkes det Charlie at blive del af en klike af sidsteårselever, der blandt andre tæller søskendeparret Sam (Emma Watson) og Patrick (Ezra Miller).

Kliken falder uden for normen af elever på skolen. Så Charlie passer umiddelbart ind. Og snart efter er han en del af de normalt unormale på skolen.

Charlie bliver gode venner med den homoseksuelle Patrick. Og forelsker sig i Patricks halvsøster, Sam. Charlie er dog bare alt for umoden og forsagt til at fortælle Sam om sine følelser for hende.

Alligevel bliver det et skoleår med store omvæltninger for Charlie. Han får sin første kæreste, han knytter dybe venskaber, han modnes og får håb og drømme. Men han oplever også modgang.

I det hele taget kommer Charlie omkring alt det, der hører ungdomsårene til. Og en del udover det. Men vigtigst af alt, han lærer efterhånden at acceptere sig selv, kunne udtrykke sine følelser og kunne sige fra.

Mere vil jeg egentlig ikke fortælle om handlingen. For The Perks of Being a Wallflower er så sandelig en film, der skal ses, opleves og nydes.

For nok er The Perks of Being a Wallflower endnu en af en nærmest endeløs række af film om det, at nærme sig voksenalderen med usikre, men hastige skridt. Men fortællingen formår uden besvær at distancere sig milevidt fra stort set alle andre "coming-of-age" film.

The Perks of Being a Wallflower er nemlig rigtig godt skruet sammen. Og dermed ender den ikke som endnu en overfladisk historie om teenagere. I stedet er der indhold, substans og dybde for alle pengene.

Skuespillet er godt, og manuskriptet giver virkelig de tre frontfigurer lov til at folde sig ud på ypperligste vis. Logan Lerman er glimrende i rollen som den forsagte og nørdede outsider, der trods alle odds finder både venner og et ståsted i gymnasiet.

Emma Watson viser med sin rolle som den vilde, men kønne Sam, at hun kan langt mere og dybere end svinge med en tryllestav. Og intet mindre end fremragende, vil jeg kalde Ezra Miller i rollen som den homeseksuelle Patrick, der ender med at blive en af Charlies bedste venner.

Musik spiller en stor rolle i filmens handling. Der er da også et aldeles udmærket soundtrack, som lige hiver den samlede bedømmelse lidt op. Ja, faktisk fik de afsluttende rulletekster mod sædvane lov at trille over skærmen, så jeg lige kunne få hele det afsluttende nummer med!

The Perks of Being a Wallflower ender nok snart i afspilleren igen, for den er en ægte perle. En af den slags film, der gør det til en udsøgt fornøjelse at være filmanmelder.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017