Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Osterman Weekend (1983)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Sam Peckinpah
Medvirkende: Rutger Hauer, Dennis Hopper, John Hurt m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 5. november 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
I et USA præget af den kolde krigs paranoia lever journalisten John Tanner (Rutger Hauer) af at afsløre offentlig og militære personer, der ikke har helt rent mel i posen, i den bedste sendetid på tv. Men en dag opsøges Tanner af CIA-agenten Lawrence Fawcett (John Hurt).

Spion-jægeren fortæller John Tanner, at tre af hans bedste venner, tv-produceren Bernard Osterman, plastikkirurgen Richard Tremayne (Dennis Hopper) og aktie-handleren Jospeh Cardone, spionerer for Sovjetunionen. Og Fawcett vil have tv-journalistens hjælp til at afsløre spionerne.

John Tanner står netop for at skulle afholde en en årligt tilbagenvendende weekend i selskab med sine venner og deres alles bedre halvdele, så hans hus udstyres med masser af overvågningsudstyr. Ideen er så, at tv-jounalisten skal bruge sine evner til at få de tre venner til at tale over sig og dermed afsløre sig selv.

Når de har afsløret sig selv, vil CIA så forsøge at gøre trioen til dobbeltagenter. Men intet er helt som det burde være og det ender derfor med at blive en meget blodig weekend.

The Osterman Weekend (eller Den blodige weekend, som den er blevetdøbt på dansk) er baseret på en bestseller af forfatteren Robert Ludlum. Filmen formår dog, desværre, på ingen måde, at leve op til det literære forbillede.

For hvor romanen er en spændingsmættet spion-thriller, der fører læseren sikkert i havn, så er den filmatiserede version en temmelig rodet affære. The Osterman Weekend ender derfor med at blive et lidt forvirrende bekendtskab, da der konstant efterlades alt for mange løse ender. Desværre!

The Osterman Weekend byder på et væld af gode skuespillere, men de formår ikke at hive helheden op af dyndet. Derfor er det da også kedeligt, at filmen skulle blive den sidste, som instruktøren, Sam Peckinpah, skulle komme til at stå bag.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017