Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Nephew (1998)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Eugene Brady
Medvirkende: Donal McCann, Sinéd Cusack, Pierce Brosnan, Hill Harper, Aislín McGuckin m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. december 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Tony Egan (Donal McCann) er en lidt mavesur, halvgammel mand, der har boet hele sit liv på den lille irske ø Inishdaragh.

Hans søster, Karen, stak af fra øen i huj og hast tyve år tidligere, og han har ikke haft kontakt med hende siden. Men nu er der kommet et brev til ham fra USA.

Brevet er fra Karen, skrevet på hendes dødsleje, hvor hun beder Tony om at tage sin søn Chad under sine vinger. Der er ikke så meget at gøre, for Chad er allerede på vej til Irland fra New York.

Chad (Hill Haper) ankommer til Inishdaragh. Han er en ung, nydelig mand - sådan cirka 18-19 år. Høflig, beleven og pæn i tøjet. Nå ja, så har han dreadlocks, meget brune øjne og er mulat.

En lille detalje, Tony intet vidste om. Men det varer ikke længe, før Chad er nogenlunde velintegreret i det lille ø-samfund. Han forsøger at deltage på lige fod med de andre beboere, og så har han mødt kroejeren Bradys (Pierce Brosnan) vidunderlige datter, Aislin (Aislin McGuckin).

Det er ikke den bedste konstellation. Der er ondt blod mellem Tony og Brady, og snart er der rusket op i gammelt nag, gamle skandaler og nyfunden kærlighed.

The Nephew er ikke en af den slags film, jeg ville rive ned fra hylden. Dels grundet titlen, dels grundet handlingen, men ... du godeste, hvor er det en pragtfuld film. Jeg er så glad for, at jeg har set den, og det er bestemt en film, jeg vil nyde igen.

Det er en sød historie om dybe følelser og forsoning - blændende spillet af samtlige. Især er de to teenagere, Hill Harper og Aislin McGuckin, helt bedårende.

The Nephew er heldigvis ikke en decideret tude/tøsefilm, så mændene kan sagtens se med uden at sidde og krumme tæer. Historien byder også på en hel del lun humor, der nok skal trække mundvigene opad.

Jeg kan varmt anbefale denne lille filmperle. En film, der kommer godt rundt i følelsesregistret og efterlader en med en rigtig god følelse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017