Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Neon Demon (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nicolas Winding Refn
Medvirkende: Elle Fanning, Christina Hendricks, Keanu Reeves m.fl.
Varighed: 112 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 13. oktober 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 16-årige Jesse (Elle Fanning) er taget alene fra Georgia til Los Angeles for at forfølge sin drøm: At blive model.

Og hun har potentialet. Hun er gudesmuk, har uskyldighedens ynde og sårbarhed. Hun virker naiv og bare så sød, at enhver har lyst til at beskytte hende.

Hun kommer hurtigt i stald hos den respekterede agent Roberta Hofmann (Christina Hendricks), der får gang i Jesses karriere. Jesses styrke er hendes ungdom, perfekte krop og lydefri hud.

Men dette er også hendes svaghed. For hendes ideelle udseende får misundelsen til at vokse hos andre modeller.

Hun møder make-up artisten Ruby (Jena Malone), der bliver hendes veninde samt fotomodellerne Sarah (Abbey Lee) og Gigi (Bella Heathcote). Men branchen er benhård, og man kan ikke stole på nogen.

Alle vil helst have de bedste jobs og shows, så modellerne må konkurrere mod hinanden, trods de måske er veninder. Egoismen og selvoptagetheden bliver værre og værre, og Jesse må lære det på den hårde måde.

The Neon Demon er instrueret af Nicolas Winding Refn. Den danske instruktør er kendt for blandt andre film som Pusher II, Pusher 3 og Fear X).

Han kan sit håndværk, og det slår virkelig igennem i The Neon Demon. Her taler vi om det filmiske håndværk.

For det er nærmest kunsthåndværk i kraft af lyssætning, musik, klipning og slowmotion optagelser. Resultatet er smukt og meget dragende.

Desværre er historien utrolig tyndbenet og kedelig. Og selve handlingen bliver næsten skubbet ud af de smukke scenarier, hvilket er utrolig synd.

Derimod er persongalleriet meget stærkt. Især den unge Elle Fanning (Jesse), der er et af de nye stjerneskud på det amerikanske filmlærred. Hun kendes fra film som The Door in the Floor og Maleficent.

En anden bemærkelsesværdig karakter er Jena Malone som Ruby. Hun virker yderst troværdig som den gode veninde og beskytter, men man skal ikke skue hunden på hårene.

The Neon Demon er en film, der absolut er et bekendtskab værd, og måske bliver den mere interessant ved et gensyn. Jeg har bare ikke lige haft tålmodigheden til at sætte den i afspilleren igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017