Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Nanny (2012)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: P.J. Hogan
Medvirkende: Toni Collette, Rebecca Gibney, Liev Schreiber, Anthony LaPaglia m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 2. juli 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Shirley Moochmore (Rebecca Gibney) er gift med byens borgmester, Barry Moochmore (Anthony LaPaglia), der aldrig er hjemme. Så Shirley lever sig mere og mere ind i sin egen fantasiverden baseret på musicalen The Sound of Music.

Shirley har desuden fem døtre, der alle er overbevist om, at de lider af alskens psykiske lidelser. Så der er langt fra tale om et normalt, australsk småbyshjem.

Ydermere har Shirley en række plageånder at slås med. Blandt andre en ondskabsfuld søster, en snobbet nabo og bestyreren af det lokale cafeteria.

Da Shirley en dag kammer over og bestiller enorme mængder møbler og hvidevarer, får Barry nok. Shirley bliver derfor indlagt på den lokale "kolbøttefabrik", mens børnene får at vide, at mor officielt er på "ferie".

For at slippe for besværet med sine egne døtre, beslutter Barry at hyre en barnepige. Valget falder meget tilfældigt på Shaz (Toni Collette), der hurtigt får sat skik på døtrene på sin egen, noget specielle måde.

Men Shaz lærer også de fem døtre ikke at stille op for bollemælk, samt at de faktisk er mere normale end alle andre. Shaz tvinger sågar Barry til at interessere sig bare en smule for sine døtre.

Det viser sig dog, at også Shaz har sine dæmoner at slås med. Det kommer desuden til en konfrontation mellem Shaz og hendes tidligere mand, Trevor Blundell (Liev Schreiber), hvor familien Moochmore også bliver indblandet.

The Nanny (Mental) formår at spille på rigtig mange strenge samtidig. Der er ikke kun nogle gode pointer undervejs, men også adskillige fordomme bliver vendt, uden at det bliver til en prædkien eller løftede pegefingre.

I stedet formår instruktøren, P.J. Hogan, at servere det hele med masser af humor og glimt i øjet. Det får The Nanny til at være en underholdende affære, selv om den langt fra holder sig indenfor de gængse normer.

Skuespillet er generelt udmærket, uden at være prangende. Fremhæves bør dog Toni Collette i rollen som den fanden-i-voldske Shaz, der bliver barnepige ved et tilfælde, men som alligevel synes er være forudbestemt til at ændre familiens liv.

Alt i alt er The Nanny, der varer knap to timer, en ganske god film For selv om der er masser af humor, er der også stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017