Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Music Never Stopped (2011)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Jim Kohlberg
Medvirkende: Lou Taylor Pucci, J.K. Simmons, Julia Ormond m.fl.
Varighed: 101 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 22. maj 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Gabriel er en ung fyr, der 20 år tidligere har forladt sin familie grundet uoverensstemmelser.

Han er nu blevet fundet på gaden og fået konstateret en hjernesvulst. Heldigvis er den godartet, men den har siddet så længe, at han har fået varige skader.

Tumoren har ødelagt visse kognitive funktioner, såsom korttidshukommelsen. Langtidshukommelsen har til dels også taget skade og han lever i sin egen verden.

Forældrene, Henry (J.K. Simmons) og Helen (Cata Seymour), bliver nu genforenet med Gabriel. Dette er en svær situation for alle parter.

Det er vanskeligt for dem at sætte sig ind i Gabriels triste situation. Men da Henry bliver fyret fra sit job og Helen bliver nødt til at skaffe sig et arbejde, bliver det Henry, der mest besøger Gabriel.

Henry begynder at sætte sig ind i hjernens funktioner. Han finder frem til en musikprofessor og musikterapeut, Dr. Dianne Daly (Julia Ormond), der muligvis kan hjælpe Gabriels hukommelse på gled.

The Music Never Stopped må tage prisen som årets feel-good-film. Det er en hyldest til livet, kærligheden og glæden - trods et alvorligt udgangspunkt.

Man kan simpelthen ikke lade være med at leve sig helt ind under huden på personerne. Især faderen, fremragende spillet af J.K. Simmons, og sønnen Gabriel, ligeledes eminent spillet af Lou Taylor Pucci (Horsemen of the Apocalypse).

Det er toppræstationer, der ydes af disse to herrer. Men også Mía Maestro i rollen som cafeteriadamen Celia er værd at bemærke. Det er en meget dybfølt og sensitiv præstation, hun giver.

The Music Never Stopped er baseret på en sand historie, og jeg må da indrømme, at jeg halvgamle kyniker sad med tårer i øjnene. Ikke fordi historien er fremstillet specielt sørgelig, men derimod så livsbekræftende og hjertevarm.

Den rammer lige i hjertekulen med sin fine tematik og pragtfulde musik af blandt andre Bob Dylan, The Beatles og Grateful Dead. Sidstnævnte spiller en væsentlig rolle for det nye forhold mellem far og søn.

The Music Never Stopped viser i flashbacks den helt unge Gabriels liv i en turbulent tid med oprør, musik, Vietnam-krig og, set med hans øjne, forstokkede forældre.

The Music Nevet Stopped er en stor og dejlig filmoplevelse, som man bare skal nyde tilbagelænet. Man kan ikke undgå at blive grebet og rørt. Og lur mig, om der ikke også kommer et par tårer undervejs. Det er en pragtfuld film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017