Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Misfortunates (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Felix Van Groeningen
Medvirkende: Kenneth Vanbaeden, Valentijn Dhaenens, Koen De Graeve m.fl.
Varighed: 108 minutter
  Originalsprog: Flamsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 7. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
13-årige Gunther (Kenneth Vanbaeden) vokser op i den lille belgiske flække Reetveerdegem. Et hul af en by, hvor mændene en gang om året barberer benene, iklæder sig dametøj med tilhørende parykker og hengiver sig til sanseløst druk i tre stive dage. Så er bykulturen ligesom nænsomt beskrevet.

Gunther bor hos sin far, det alkoholiserede postbud Celle (Koen De Graeve), den 8 år ældre morbror Petrol (Wouter Hendrickx), morbror Breejen (Johan Heldenbergh), der er gambler uden stor succes, og morbror Koen (Bert Haelvoet), der med sit melankolske udseende scorer enhver kvinde med puls og dermed har en økonomi, som knuses af mange børnebidrag.

Da alle brødrene har vanskeligheder i livet, er de flyttet tilbage til mor (Gilda De Bal), hvis hjerte er større end hendes pension. Tilsammen udgør de allesammen familien Strobbe. Og de er stolte af at være Strobbe.

I denne lille, brogede familie forsøger Gunther at overleve som barn. Han er en af dem, de andre ikke må lege med - grundet familiens genvordigheder og besværligheder med druk, spil og kvinder. Og Gunther er selv på vej til at blive et fuldendt fragment af sin sociale arv ...

At kalde The Misfortunates (De helaasheid der dingen) for en komedie er synd. Det er socialrealisme, så det drypper fra de belgiske pomfritter og ølskum i skægget.

Det er den nu voksne Gunther (Valentijn Dhaenens), der 27 år senere fortæller sin historie, mens han selv sidder i suppedasen med et resultat af et knald, samtidig med at han forsøger at leve sine drømme ud som forfatter.

The Misfortunates er en bittersød familiesaga, om en tja ... taberfamilie, der trods modgang altid står sammen. Uanset hvad. De forsøger at få alting til at fungere efter bedste beskub og sammenholdet er misundelsesværdigt stærkt.

Der er mange dels sjove, dels hjertegribende episoder, som blot bliver leveret råt for usødet.

Man kan ikke undgå at få en lille klump i halsen, når far Celle frivilligt lader sig indlægge på psykiatrisk til afvænning, eller når bedstemor stikker en løgn om at det er hende, der har tilkaldt børneforsorgen - blot for at redde Gunther fra faderens vrede og knytnæver.

Man kan heller ikke lade være med at trække på smilebåndet over de fantasifulde nøgencykelløb, druk-Tour de France eller VM i øldrikning. Dette gengives usentimentalt og med en realisme, der rammer.

The Misfortunates er en absolut seværdig og hjertevarm film, om en familie, omverdenen måske vil betegne som tabere, men som står sammen i tykt og tyndt - lige til den sidste bøvs og drikkevise.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017