Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Mechanic (2010)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Simon West
Medvirkende: Jason Statham, Ben Foster, Donald Sutherland, Tony Goldwyn m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 2. august 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Arthur Bishop (Jason Statham) er "mekaniker". En højt betalt lejemorder, der er ekspert i at eliminere sine ofre, uanset det skal se ud som et uheld, eller det skal være tydeligt for enhver, at personen er blevet slået ihjel.

Bishop er professionel til fingerspidserne og efterlader intet til tilfældighederne. Alle job er således udtænkt i mindste detalje, efter han har fået opgaven fra den organisation, han arbejder for.

En dag får Bishop en opgave, han helst havde været foruden, af Dean (Tony Goldwyn), lederen af organisationen. Han skal dræbe sin ven og læremester, Harry McKenna (Donald Sutherland), da Harry angiveligt er til fare for organisationen.

Opgaven bliver udført, men så dukker Harrys søn, Steve McKenna (Ben Foster), op. Steve ønsker hævn over sin fars morder, og får overtalt Bishop til at tage ham i lære som lejemorder.

Steve lærer hurtigt faget og inden længe kan han hjælpe Bishop med at udføre sine opgaver. Efter en ekstra svær opgave opdager Bishop, at han har dræbt sin tidligere læremester under falske forudsætninger, så sammen med Steve går han nu efter organisationens leder, Dean.

Men Dean er ikke nem at komme i nærheden af, ligesom han er beskyttet af en hær af bodyguards. Samtidig opdager Steve, hvem der myrdede hans far, så der er lagt i kakkelovnen på flere fronter for den koldblodige, effektive lejemorder ...

Man kan på sin vis sige, at The Mechanic er gammel vin på nye flasker. For ret beset er der tale om et remake af en Charles Bronson klassiker af samme navn fra starten af 1970'erne. Men denne nye udgave er dog helt sin egen.

The Mechanic anno 2010 er nemlig hårdtpumpet action, med stort A, nærmest fra start til slut. Det betyder så også, at der ikke er blevet plads til noget videre karakterfordybelse. Man lærer derfor aldrig nogen af hovedpersonerne at kende mere end blot overfladisk.

Desuden er der en del huller i selve plottet, så man sidder tilbage med en række ubesvarede spørgsmål. Blandt andet hvorfor pokker en lejemorder, der går så meget op i planlægningen og udførelsen af sine drab, tilsyneladende ingen kvaler har ved at efterlade sine fingeraftryk overalt.

Men ok, det er rendyrket action, og så er der egentlig ikke behov for at tænke for dybt over tingene. Og som sådan gør The Mechanic sig aldeles glimragende.

Jason Statham (blandt andre Transporter 3) optræder i den rolle, han nærmest har gjort til sit varemærke: Den ualmindeligt hårdtslående og tavse type, der håndterer enhver situation med nærmest stoisk ro og overskud. Og det gør han som vanligt til UG.

Også Ben Foster gør sig godt i rollen som "eleven", der kæmper med indre dæmoner og har en skjult dagsorden. Han har formår at portrættere sin karakter særdeles troværdigt, omend man heller ikke lærer ham videre godt at kende.

The Mechanic er næsten er must, hvis man er til action-genren i al almindelighed, eller bare Jason Statham i særdeleshed. Absolut en film, der er værd at spendere knap halvanden time i afslappet selskab med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017