Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Lost Battalion (2001)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Russell Mulcahy
Medvirkende: Rick Schroder, Phil McKee, Jamie Harris m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 18. juni 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Under de sidste uger af Første Verdenskrig er området omkring Argonne-skoven i Frankrig delt i to lejre. På den ene side de tyske besættelsestropper og på anden amerikanske og franske tropper.

Fronterne er meget statiske, da begge sider kæmper fra hver deres skyttegrave. En type krig, der er svær at vinde, men de amerikanske og franske generaler beslutter, sat tyskerne skal fordrives fra området.

Den amerikanske major Charles White Whittlesey (Rick Schroder) får derfor ordre om at lede sin bataljon på over 500 mand som del af et større angreb mod de tyske soldater. De tyske tropper skal drives tilbage, koste hvad det vil.

Slaget udvikler sig ikke helt som spået og den forholdsvis uerfarne major bliver sammen med sine tropper fanget bag fjendens linjer. De amerikanske soldater, der fortrinsvis består af indvandrere fra New York - fortrinsvis irere, italienere, polakker og jøder.

Kun få af soldaterne har den store erfaring, men de kæmper bravt. Snart begynder de dog at løbe tør for ammunition og proviant. De bliver også beskudt af deres eget artilleri.

De tyske soldater giver dog de amerikanske tropper et valg. De kan overgive sig eller blive nedslagtet. Mod alle odds vælger amerikanerne dog en tredie mulighed.

The Lost Battalion fra 2001 er en bragende flot krigsfilm. Filmen beskriver et af de største slag på vestfronten under Første Verdenskrig, set med en amerikansk bataljons øjne.

Og det er bestemt ikke noget kønt syn, de amerikanske soldater er vidne til. Og som seer skal man ikke lide af hæmofobi, da blodet til tider flyder i nærmest stride strømme.

Skuespillet er godt, rigtig godt. Men det er også nødvendigt, da kameraet ofte går så tæt på, at man nærmest ser med soldaternes egne øjne og er der sammen med dem midt i kaos, lemlæstelse og død.

Men The Lost Battalion, der er baseret på virkelige hændelser, er ikke kun en historie fra et af krigens bedst kendte slag. Det er samtidig en fortælling om ikke at give op, at tro på sig selv og sammenhold.

Alt sammen er det med til at gøre The Lost Battalion til et brag af en film, hvor de halvanden time, filmen varer, nærmest flyver af sted. For det er virkelig svært ikke at blive grebet af intensiteten.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017