Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The List (2013)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: David A. Armstrong
Medvirkende: Forest Whitaker, Ray Liotta, Sean Faris m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 5. september 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En gruppe mænd har nøje planlagt et røveri i den lille bistro Be Brite. De har fået besked på at møde op lidt i midnat, holde eventuelle gæster hen, få åbnet pengeskabet og tømme det.

De går ind kl. 23.30 og hvad der egentlig skulle have været et simpelt og hurtigt røveri, udvikler sig. Pengeskabet har tidslås, der kun åbner kl. 24.

Nu holdes gæsterne som gidsler, mens minutterne langsomt tikker afsted. Politi og gidselforhandler er på plads udenfor. Røverne og gidslerne sveder tran indenfor.

Ydermere benyttes både bistroen og dets pengeskab også af mafiaen. Og de er ikke til at spøge med ...

The List (Pawn) er et godt sammenskruet gidseldrama. Der er mange tvists og drejninger, så man skal holde tungen lige i munden for ikke at misse noget.

Trods den intense spænding fra start til slut virker The List af og til lidt diffus og rodet, med lidt huller hist og her. Men ser man bort fra dette, bevæger handlingen sig meget hurtigt og, som nævnt, med rigtig mange drejninger og skjulte agendaer.

Skuespillet er fint. Jeg er helt vild med Forest Whitaker (The Last Stand, The Air I Breathe) og han skuffer heller ikke i The List.

Selv Ray Liotta og Michael Chiklis, som jeg ikke er så pjattede med, er fine i deres roller. Alt i alt et godt castet skuespilhold.

Det er David A. Armstrongs debutfilm som instruktør. Og dette første forsøg er han sluppet yderst heldigt fra. Han har ellers i en meget lang årrække været fotograf på en bunke produktioner, men nu er han altså taget instruktør-kasketten på, hvilket jeg er glad for.

Hvis man gerne vil underholdes i 84 minutter med spænding og finurlige tvists, så kan jeg kun anbefale, at man fodrer afspilleren med The List.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017