Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
The Librarian III (2008)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Jonathan Frakes
Medvirkende: Noah Wyle, Stana Katic, Bruce Davison m.fl.
Varighed: 86 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 25. august 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Flynn Carson (Noah Wyle) er netop kommet hjem fra en endnu en krævende opgave, der har kostet endnu en kæreste, for det fantastiske bibliotek, han arbejder for. Og vanen tro, får han endnu en opgave læsset på sine smalle skuldre. Men for en gangs skyld siger den unge bibliotekar fra.

Flynn får derfor ferie, så han kan komme til hægterne igen. På foranledning af en kollega ender han i New Orleans. Her møder han sangerinden Simone (Stana Katic), som han allerede har set i en drøm. Han scorer "drømmekvinden" for natten, men nu begynder eventyret først rigtig at tage fart, for han er selvfølgelig endt i New Orleans for at løse endnu en krævende opgave.

Simone har nemlig flere hemmeligheder. Blandt andet er hun selvbestaltet vogter over Judas' kalk, der er lavet af de 30 sølvmønter, Juds fik for at forråde Jesus. Men samtidig er Simone vampyr, der må have blod for at overleve og som ikke kan tåle sollys.

Judas' kalk kan vække grev Dracula og alverdens andre forgangne vampyrer til live igen. Samtidig kan den give levende vampyrer uanede kræfter. Derfor er en flok russere, der vil genskabe deres fædreland til fordums glans ude efter kalken.

Med hjælp fra historieprofessoren Lazlo (Bruce Davison) lykkes det for russerne at stjæle den værdifulde kalk. Men russerne og, ikke mindst, historieprofessoren, der ikke er den, han udgiver sig for at være, har glemt at tage højde for Simone og Flynn Carsons samlede kræfter og opfindsomhed, så tingene flasker sig langt fra, som de havde håbet ...

Det er ikke mange film, der kan bære en efterfølger, og da yderst sjældent en tre'er. Fortællingen om bibliotekaren Flynn Carson er en af de sjældne af slagsen. Eventyret startede i 2004 med The Librarian, der var en rigtig drengerøvsfilm i bedste Indiana Jones stil.

I 2006 fulgte så The Librarian II, hvor Noah Wyle, der af mange er kendt som Carter i tv-serien Skadestuen (ER), endnu en gang bliver udsat for hæsblæsende eventyr samt smukke med- og modspillere.

The Librarian III kan fuldt ud måle sig med forgængerne på alle måder. Der er en god historie og masser af action samt en herlig humor gennem hele filmen. Altså en af den type film, hvor man kan læne sig tilbage og lade sig blive underholdt fra start til slut.

Og trods til tider hårdtslående action, er filmen ikke mere voldelig end at familien kan samles om den. Bevares, The Librarian III vil næppe gå over i historien som noget stort eller væsentligt bidrag fra filmens verden. Men det er også lidt ligegyldigt, for filmen fænger fra første øjeblik, og giver lyst til at gense de tidligere "kapitler" i denne fortælling, der forhåbentlig byder på kommende afsnit.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017