Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
The Librarian (2004)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Peter Winther
Medvirkende: Noah Wyle, Sonya Walger, Bob Newhart m.fl.
Varighed: 94 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 31. oktober 2005
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Flynn Carsen (Noah Wyle) er i 30'erne, bor hjemme hos mor og studererer stadig. Det siger vist alt om ham. En skønne dag bliver han nærmest forvist af sin professor og opfordret til at studere det virkelige liv udenfor universitets tykke mure.

Flynn bliver udvalgt blandt hundredevis af andre håbefulde jobansøgere til en stilling som bibliotekar. Men ikke på et hvilket som helst bibliotek. Dette rummer verdenshistoriens mægtigste skatte. Her findes blandt andet gåsen, der lægger guldæg, Pandoras Æske, atombomben Little Boy og Skæbnens Spyd.

Skæbnens Spyd bliver desværre stjålet, og så går den vilde jagt gennem Amazonas regnskove, over Himalayas bjerge til Shangri-La. Selvfølgelig er Flynn ikke alene, han får en kvindelig hårdtslående bodyguard med, og naturligvis er et farligt mystisk broderskab lige i hælene på dem, for den der har Skæbnens Spyd har også verdensmagten.

Det er et sørgeligt og primitivt forsøg på at genoplive Indiana Jones. Alene det, at Noah Wyle har hovedrollen, er en kikser efter min beskedne mening. Noah Wyle kendes måske bedst som lægen Carter i Skadestuen (ER), og der skulle han nok være blevet. Han er ingen macho-type. Jeg forventede hele tiden at se ham komme stæsende med stetoskopet dinglende rundt om halsen gennem urskovene alt imens han råbte efter intubering, blodgastælling og drop.

Hele filmen bærer præg af kulisser og klicheer, så det er lige ved at være alt alt for meget.

The Librarian egner sig nok bedst til de lidt halvstore børn eller som tømmermandsfilm dagen derpå. Det er ikke en film, der er værd at spilde tid eller kræfter på.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017