Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Liability (2012)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Craig Viveiros
Medvirkende: Tim Roth, Jack O'Connell, Peter Mullan m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 26. september 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Adam (Jack O'Connell) er en ansvarsløs, 19-årig lømmel. Og en dag smadrer han sin mors kærestes dyre Mercedes.

Ikke særligt klogt af Adam, for morens kæreste, Peter (Peter Mullan), er en hårdkogt nyser, der nu vil have Adam til at betale for skaderne. Derfor skal Adam være chauffør for Roy (Tim Roth) - en lige så hårdkogt lejemorder.

Det er et enkelt og ligetil job, der skal udføres. De skal op til Englands grænsekommune, Northumberland, og her skal Roy slå en mand ihjel samt få det til at ligne seriemorderen Handymans værk.

Men alt hvad der kan gå galt, går galt. En ung pige på vandretur bliver vidne, og nu må de også gøre hende kold.

Hun har desværre, for dem, mere hjerne end dem. Samt sin helt egen agenda. Og så begynder jagten ...

The Liability vakler mellem thriller, krimi og komedie, og det er lidt synd. For der kommer aldrig nogen ligevægt. Hvis intruktøren, Craig Viveiros, havde valgt udelukkende at satse på een genre, ville det have fungeret fremragende.

Der er masser af elementer i handlingen til at det kunne have været en glimrende thriller. Ligeledes en fremragende krimi. Og sidst, men ikke mindst, en udmærket komedie. Hver for sig. Men samlet blivet det desværre en lidt rodet affære.

Det hele kommer til at fremstå som ufrivilligt komisk, trods gode præstationer fra skuespillerne. Især samspillet mellem Tim Roth (Roy) og Jack O'Connell (Adam) er fint.

De to formår at skabe og skildre et mærkværdigt spirende venskab eller mere et lærermester/elev forhold, der virker meget rørende. Men også ufrivilligt komisk.

Jeg har, som altid, lidt svært ved at abstrahere fra skuespillere, der kendes fra serier. Her er det Tim Roth, jeg sidst har set i Lie to Me. Men det er jo mit problem og ikke Tim Roths. Jeg glæder mig da også til at se ham i Broken (Stumper og stykker), der snart udkommer på dvd.

Tim Roth kendes også fra film som Funny Games og Deceiver. En dygtig skuespiller, der altid leverer varen.

The Liability er bestemt ikke en ringe film, og man hygger sig da også i de 83 minutter den varer. Men den får mig ikke helt op at ringe, trods det rimelige gode plot og det gode håndværk.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017