Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Last Stand (2012)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Kim Jee-Won
Medvirkende: Arnold Schwarzenegger, Forest Whitaker, Johnny Knoxville m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. juli 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Ray Owens (Arnold Schwarzenegger) var tidligere narkobetjent i Los Angeles. Men han valgte at stoppe, mens han endnu havde livet i behold. I stedet er han blevet sherif i en lille flække, lige ved grænsen til Mexico.

Sommerton, som provinsbyen hedder, er perfekt som otium for den garvede politimand. For her sker stort set aldrig noget og livet leves som det kommer.

Men idyllen varer ikke evigt. For en narkogangster er nemlig flygtet fra FBI, der er under ledelse af John Bannister (Forest Whitaker). For at gøre ondt værre, er en af FBI-chefens agenter blevet kidnappet af gangsteren, der nu er på vej mod Sommerton i en superhurtig Corvette.

Imens er narkogangsterens håndlangere gået i gang udenfor Sommerton, hvor de har myrdet en lokal farmer. Håndlangerne er desuden gået i gang med at bygge en bro over den slugt, der adskiller USA og Mexico, så deres leder kan benytte denne til at undslippe syd for grænsen.

FBI eftersætter selvfølgelig narkogangsteren, men må gang på gang se sig narret af skurken og hans hurtige bil. Så med 300 kilometer i timen nærmer gangsteren sig nu den lille flække og genvejen til friheden i Mexico.

Og pludselig er Ray Owens og et par øvrige ordenshåndhævere, der kan nå at stoppe narkogangsteren. Efter at have hvervet, i bedste western-stil, er par uerfarne hjælpesheriffer, heriblandt våbentossen Lewis Dinkum (Johnny Knoxville) og hans imponerende samling af historiske og storkalibrede våben, er de klar til at tage kampen op.

The Last Stand vil aldrig nogen sinde blive kaldt for filmkunst. Men det havde jeg sandelig heller ikke forventet. Jeg havde forventet action, masser af action. Og gerne krydret med en god portion humor. Ganske som i flertallet af de film, der gjorde Arnold Schwarzenegger til en actionhelt af de helt store.

Og er det med de forudsætninger, man sætter The Last Stand i afspilleren, så bliver man heller ikke skuffet. Så følte jeg mig i hvert fald aldeles velunderholdt i den time og tre kvarter filmen ruller over skærmen.

Ok, i den første halvdel af filmen sker der ikke det store, men det opvejer anden halvdel så sandelig for. Der er også flere ting, der halter i selve historien, men det er bestemt til at leve med.

Det er efterhånden en del år siden, Arnold Schwarzenegger havde en større rolle, endsige en hovedrolle, i en actionfilm. Den tidligere bodybuilder og filmstjerne har i stedet været politisk engageret som guvernør for Californien.

Og trods det faktum, at Schwarzenegger i mellemtiden har passereret pensionsalderen, er han alligevel klar til igen at prøve kræfter med actionfilm - med sig selv i den bærende rolle. Og, alderen taget i betragtning, så slipper den tidligere Mr. Olympia mere end hæderligt fra det.

Resten af skuespillerne giver bestemt også god valuta for deres hyre. Især Johnny Knoxville er fremragende i rollen som bindegal våbenfanatiker.

The Last Stand er rendyrket drengerøvsfilm for alle pengene. En film, der helt sikkert ikke vil skæmme resten af actionrepertoiret i reolen og sagtens kan bære jævnlige gensyn, når humøret er til den genre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017