Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Last Legion (2007)
 
 
  Genre: Action-eventyr
Instruktør: Doug Lefler
Medvirkende: Colin Firth, Ben Kingsley, Aishwarya Rai m.fl.
Varighed: 98 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 24. juni 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Det romerske kejserrige står for fald, og den sidste kejser, den blot 12-årige Romulus Augustus, ender efter blot en enkelt dag på tronen i en celle på fængselsøen Capri. Under planlægningen af sin flugt, med hjælp fra, i første omgang, læremesteren Ambrosinius (Ben Kingsley), finder den unge kejser det mytologiske sværd, Excalibur.

De får hjælp fra Romulus' trofaste livvagt, Aurelius (Colin Firth), dennes loyale krigere og en kvindelig kriger, Mira (Aishwarya Rai). Nu begynder en farefuld færd mod den sidste romerske legion, den 9. legion, i Brittania.

De finder resterne af legionen, men må atter ud i kamp. I et drabeligt og altafgørende slag mod krigsherren Vortgyn og hans hær af morderiske krigere. Enden på slaget er samtidig begyndelsen til legenden om Kong Arthur og det magiske sværd, Excalibur.

The Last Legion har fået mildest talt svingende anmeldelser. Personligt blev jeg glimrende underholdt af filmen i de lidt over 1½ time, den varer. Ok, den er måske ikke historisk korrekt, men hvor mange film omhandlende den periode i historien er det?

For drengerøve, store som små, er der masser af kampscener og store slag. Og så skal man ikke glemme den gudesmukke, indiske skuespillerinde Aishwarya Rai, der med garanti kan tænde ethvert drengehjerte.

Filmen er ganske flot filmet og lyden er som den skal være. Et minus er dog, at filmen næsten er for pæn. Der er ikke mange antydninger af blod trods de mange kampe og slag, ligesom den er klinisk renset for enhver antydning af sexuelle undertoner.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017