Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Killers (1964)
 
 
  Genre: Kriminaldrama
Instruktør: Donald Siegel
Medvirkende: Lee Marvin, Ronald Reagan, John Cassavettes m.fl.
Varighed: Ca. 93 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. august 2007
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Lejemorderen Charlie (Lee Marvin) og hans makker Lee (Clu Gulager) er hyret af en for dem ukendt mand til at dræbe den tidligere racerkører Johnny North (John Cassavetes). Han arbejder nu som lærer på et blindehjem og har skiftet navn til Jerry Nichols.

Lejemorderne finder ham og skyder ham. Et ganske enkelt job, men det undrer Charlie, at North bare stod stille og affandt sig med at blive dræbt. En anden ting, der også undrer, er at de normalt får 10.000 dollar for så simpelt et job, men denne gang var prisen 25.000 dollar.

Charlie og Lee begynder at grave i historien, og ikke blot var North en falleret racerkører. Han havde også deltaget i et postrøveri fire år tidligere. Et røveri, der indbragte over en million dollar.

Charlie er så opsat på at løse gåden. Endda så meget, at andres liv og hans eget kommer til at stå på spil.

Så har jeg prøvet det med. Set en film, hvor Ronald Reagan spiller med. I The Killers er han en grim skurk, og det gør han sådan set godt. Han var ingen ringe B-skuespiller. Lee Marvin er også god, hvis man altså lige husker at tage 1964-brillerne på.

Historien bygger over en roman af Ernest Hemmingway, og er et ganske godt og veldrejet plot - af en B-film at være.

Som altid med AWE's udgivelser er billede og lyd i top, og det betyder meget, især med disse gamle film. Der er ingen ridser i lakken og det skurer ikke i ørerne.

The Killers er et rimeligt godt kriminaldrama, om end en kende forudsigelig. Men absolut god underholdning til en trist dag.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017