Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Jayne Mansfield Story (1980)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Dick Lowry
Medvirkende: Loni Anderson, Arnold Schwarzenegger, Ray Buktenica m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 17. oktober 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 28. juni 1967 sluttede sexbomben Jayne Mansfields liv brat i en ulykke.

Hun blev kun 36 år gammel og selv om hendes karriere var kort, var den yderst intens med op- og nedture. The Jayne Mansfield Story fortælles af hendes anden ægtemand, Mickey Hargitay (Arnold Schwarzenegger), under et interview mange år senere.

Jayne (Loni Anderson) kommer til Hollywood som purung alene-mor til 5-årige Jayne Marie. Jayne har store drømme. Hun vil være skuespillerinde og da hun tilfældigvis bliver fotograferet sammen med Hollywoodmanageren Bob Garrett (Ray Buktenica) og en chimpanse under en biografpremiere, hvor hun arbejder som popcornpige, føler hun, at hun har foden indenfor.

Bob Garrett kan umiddelbart ikke se noget i hende, men ... hun ved bedre. Hun skaffer sig et image. Taber sig rigtig meget. Affarver håret - og vupti er hun nu en smækker, hvepsetaljet blondine, der virker ualmindelig uintelligent.

Men det skal man ikke kimse af. Hendes IQ er 163 og hun er fabelagtig til at iscenesætte sig selv. Snart er hun på forsiderne og de røde løbere. Hun får roller og hun giver Marilyn Monroe kamp til stregen som sexsymbol, brystbombe og blondine.

Jayne får øje på Mickey Hargitay under et Mae West show. Her poserer den ungarnske Mr. Universe med sine glinsende, overdimisionerede muskler og Jayne er solgt.

Deres forhold bliver turbulent. Han elsker hende og lille Jayne Marie. Hun elsker rampelyset, omtalen, kendisserne og familien.br>
Men hun er evig angst for at blive forladt, både af filmselskaberne og ham. Det gør hende destruktiv, så hun begynder at drikke mere og mere samt blive mere og mere urimelig ...

Mickey Hargitay spilles af Arnold Schwarzenegger og hans accent er ganske forfærdelig. Men heldigvis jokes der en del med netop det faktum i filmen og tager lidt af brodden af det ellers så middelmådige skuespil.

Jeg havde ikke de store forventninger til den gode Arnold, men han overraskede trods alt. Det var ikke så ringe.

Loni Anderson er rigtig god i sin rolle. Hun formår virkelig at give indtrykket af denne småfnisende, vrikkende bimbo, der bjergtager sit publikum med sine skøre indfald, mediestunts og nasale lyde.

The Jayne Mansfield Story er en fin fortælling om arbejdssomhed, storhed og fald. For naturligvis gik det ned ad bakke for Jayne.

Fra feteret skuespiller, til teater, til cabaretsangerinde. Hun fulgte ikke helt med tiden - eller rettere, hun fik nok ikke lov til det af filmselskabet.

Alt dette skildres godt og sobert af samtlige skuespillere. Det var en tragisk skæbne, hun fik. På vej fra et cabaretjob til et talkshow og håbet om at genforenes med sin eneste ene, Mickey, og et comeback som skuespillerinde.

The Jayne Mansfield Story er en fin b-film, der fortæller en lidt tragisk historie om drømme, håb, kærlighed og prisen for berømmelse. Pakket fint ind i pink, glitter og latter.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017