Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Island (1980)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Michael Ritchie
Medvirkende: Michael Caine, David Wagner, Angela Punch McGregor m.fl.
Varighed: 109 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 16. december 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Blair Maynard (Michael Caine) er journalist, der normalt arbejder i New York. Han får imidlertid færten af en historie om både og sejlere, der forsvinder i et særligt område i Det Caribiske Hav.

Hans redaktør synes ikke der er nogen historie, men Maynard drager imidlertid alligevel mod Florida, der er tættest på det mystiske havområde. Med sig har han sin søn fra sit tidligere ægteskab, som han samtidig vil forsøge at få lidt far-søn tid sammen med.

Snart efter er både far og søn fange hos en gruppe pirater, hvor sønnen bliver hjernevasket til at være på piraternes side og dermed hjælper med at holde sin egen far fanget på piraternes ø. Sønnen ender tilmed med at blive "adopteret" af piraternes leder, efter han har skudt et besætningsmedlem under en kapring.

Det får dog piratlederens anden adoptivsøn til at gøre oprør, og han forsøger at hjælpe Maynard med at undslippe fra øen. Det ender naturligvis med et blodigt opgør mellem Maynard og de blodtørstige pirater.

The Island er baseret på en bog af Peter Benchley, der også har stået for at konvertere bogen til filmmanuskript. Peter Benchley havde allerede en del år tidligere prøvet kræfter med at skrive til det hvide lærred i form af kæmpesuccesen Jaws.

The Island virker dog ikke som nær så helstøbt en film som succesen om dræberhajen. Skuespillerne er bestemt heller ikke på toppen. Bevares, hovedrollerne spilles da udmærket, men det trækkes klart ned af mange af statisterne og de mindre roller.

Er man til blod og splatter, går man til gengæld ikke forgæves med The Island. Der er nemlig rigeligt af begge dele, ikke mindst i slutningen, der nærmest udvikler sig til et splatter-galore orgie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017