Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Iron Rose (1973)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Jean Rollin
Medvirkende: Hugues Quester, Françoise Pascal m.fl.
Varighed: 77 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 16. februar 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Et forelsket par tager på cykeltur og efterfølgende picnic på en gammel kirkegård.

De er unge og tiltrukket af hinanden. Hormonerne raser og de finder en fugtig krypt, hvor de lader sig rive med af stemningen. Men tiden er løbet fra dem, og da de kommer op fra krypten, er mørket faldet på.

Kirkegården synes forandret. Det er som om, den er blevet større og gangstien er på forunderligvis forsvundet. De to unge begynder at blive panikslagne og det bliver en lang nat, hvor de forsøger at finde udgangen ...

Man skal ikke forvente det store gys fra mesterintruktøren Jean Rollin i The Iron Rose (La Rose de Fer) - overhovedet ikke. Det er en meget stillestående film, der lægger fokus på stemningen.

Enhver, der har været på en kirkegård i nattens mulm og mørke, har nok prøvet at blive grebet af en ulmende panik og nærmest paranoid tilstand. Dette formår Jean Rollin at gengive flot ved brug af lys og skygge, tåge og fuldmåneskær.

Personligt forstår jeg så ikke visse af de hysteriske udbrud de to medvirkende imellem. Det virker irrationelt og helt hen i skoven. Men mennesker reagerer jo forskelligt.

Jean Rollin har blandt stået bag film som Night of the Hunted og Demoniacs, og han er fænomenal til at skildre stemninger. Især med erotiske undertoner.

Men man skal, som tilskuer, væbne sig med tålmod, for det er bestemt ikke adrenalinpumpende film. Derimod sanselige indtryk og smukke optagelser.

Er man til Rollin-film, skal The Iron Rose da heller ikke mangle i samlingen. Det er en smuk gotisk gyser med et strejf af sensualitet og paranoia.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017