Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Intended (2002)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Kristian Levring
Medvirkende: Janet McTeer, Olympia Dukakis, Brenda Fricker m.fl.
Varighed: 104 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 29. august 2005
Anmeldt af: Jannn Kalf Larsen
 
 
Denne film af Kristian Levring, der var med til at definere Dogme95-ideen, har en sand parade af stjerneskuespillere, der alle lever op til deres ry. Filmen er da også optaget i Dogme95-ånd.

Historien udspiller sig mestendels på en handelsstation i midten af 20'erne i den malaysiske jungle og en hel del foregår indendørs. Det betyder temmelig mørke og dystre billeder, men det fungerer faktisk i denne sammenhæng.

Heldigvis får man også lov til se lidt af den helt fantastiske natur og fauna, en regnskov byder på. Synd, der ikke er flere klip i filmen, der inddrager dette fantastiske naturskue.

Filmen er meget fokuseret på sex og menneskets lidenskaber i det hele taget. Og at det netop er lidenskaber, der driver mennesket i deres dagligdag. Uanset det er i junglen eller i storbyen, så er det de basale drifter, der i sidste ende bestemmer.

Grådighed bliver således hurtigt, sammen med jalousi, et vigtigt element i handlingen. Grådigheden fører endda til mord på en af de mest bestialske måder, jeg kan forestille mig. Og så er der vist ingen grund til at udpensle den del yderligere.

Filmen viser alligevel radikale måder, at komme problemer til livs. Det ses ikke mindst, da præsten i det lille samfund beslutter sig for, at tage sagerne i egen hånd.

I sidste ende er penge dog den faktor, der har største indflydelse på alle parter og handlingen. Og det gælder fra start til slut i filmen.

Det er en meget speciel film, men det bestemt også en god film. De mange dystre og mørke scener trækker dog ned, så den ikke får topkarakter. Filmen er dog absolut værd at se!
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017