Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Innkeepers (2011)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Ti West
Medvirkende: Sara Paxton, Kelly McGillis, Pat Healy m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 8. maj 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Det gamle hotel The Yankee Pedlar Inn har set sine bedre dage og står nu for at lukke.

Det er den sidste weekend før der lukkes og slukkes. Ejeren er taget på ferie og tilbage er de to ansatte Luke (Pat Healy) og Claire (Sara Paxton).

De skal tage sig af de sidste gæster, og det er overkommeligt. Der er skuespillerinden Leanne Rease-Jones (Kelly McGillis) i værelse 224 og en mor med søn på værelse 225.

Selv om tredjesalen allerede er lukket af, går Claire med til at åbne op for brudesuiten på tredje sal, da den allersidste gæst checker ind og ønsker at vække gamle, søde minder.

Luke og Claire er interesseret i det paranormale og vil for sidste gang prøve at komme til bunds i den gamle spøgelseshistorie, der har floreret i gangene på The Yankee Pedlar Inn.

Historien fortæller at en ganske ung pige, Madelaine O'Mailly engang for længe siden blev svigtet af sin udkårne og hængte sig på hotellet. Siden har hun ikke kunnet finde hvile og vandrer nu rundt på hotellet.

The Innkeepers er en oldtime skrækhistorie, hvor instruktøren Ti West i den grad har respekteret det klassiske set-up.

Her er det hjemsøgte næsten tomme hotel. Mystiske gæster. To spøgelsesjægere, der nok er bedst til at skræmme sig selv fra sans og samling. Lidt gru, lidt spænding og lidt gys samt en hel del humor.

The Innkeepers er en lidt langsommelig affære, hvor spændingen strækkes ud i det uendelige. Men når der endelig sker noget, så sker det med stor visuel effekt og kraft.

Det er rart - set ud fra mit synspunkt - at der stadig produceres klassiske spøgelseshistorier, for de er på en eller anden måde hyggelige. Man kender stort set handlingen i forvejen og kan så fordybe sig i speciel effects og suspense.

The Innkeepers er yderst stemningsfuld og selve lydsiden er et kapitel for sig selv. Den følger handlingen perfekt og man kan mærke, at Ti West i den grad har gennemtænkt alt.

Han er en instruktør, der ved, hvor han vil hen med sine film og han følger helt sit eget, langsomme tempo. Han går ikke på kompromis og holder handlingen stramt og velovervejet.

Ti West stod også bag The House of the Devil fra 2009, der også følger det klassiske set-up, samt Trigger Man fra 2007, der er en meget stillestående thriller.

The Innkeepers er et absolut must i samlingen med gyserfilm på hylden. Man bliver ikke skuffet, hvis det er en spøgelseshistorie, man har sat næsen op efter.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017