Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Inglorious Bastards (1978)
 
 
  Genre: Action/krigsfilm
Instruktør: Enzo G. Castellari
Medvirkende: Bo Svenson, Fred Williamson, Peter Hooten m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Anoter World Entertainment
Udgivet: 3. september 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Frankrig 1944. En gruppe amerikanske krigsfanger skal transporteres til en fangelejr, men da nazisterne angriber den lille konvoj, lykkes det for de overlevende fanger at flygte anført af Kaptajn Yeager (Bo Svenson).

Deres intentioner er at komme til det neutrale Schweiz. Men de får forviklet sig ind i en hemmelig mission, hvor missionen er at stjæle gyroskopet til nazisternes nyeste masseødelæggelsesvåben, V2.

Dette våben befinder sig på et tog, og alle snedige metoder må tages i brug.

The Inglorious Bastards er uden tvivl en B-film. Men hvilken en? Skuespillerne er så som så, og plottet såmænd også. De tapre krigsfanger, der tæller desertører og mordere, strider sig gennem støv og jord, og alligevel er de alle så rene og pæne som nystrøgne barnenumser. Herligt.

Det er dejligt befriende at tyskere og franskmænd i filmen taler rigtig tysk og fransk, og ikke blot pluddersprog med accent.

Efter sigende er det selveste Tarantinos (Kill Bill Vol. 2, yndlingsfilm og i 2009 kom han med en remake af The Inglorious Bastards. Men det er altid sjovere at se originalen, efter min beskedne mening.

The Inglorious Bastards (Quel Maledetto Treno Blindato) er helt klart en ren drengerøvsfilm, som dog formåede at holde mig - en ung bly jomfru - stangen. For det er rent kitch, kult og kanon underholdende. Der er masser af skududvekslinger, eksplosioner, kiksede scorereplikker, humor og fuldstændig malplaceret romantik.

Ekstramaterialet fylder en hel disc for sig selv. Her er både trivia, biografier, filmografier, slideshow og interviews. Et helt lille overflødighedshorn.

Hvis man er ynder af dårlige film i den bedre ende af skalaen, så sæt endelig The Inglorious Bastards i afspilleren. Det er ren underholdning for barnlige sjæle og giver et godt smil på læben.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017