Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Incident (2011)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Alexandre Courtès
Medvirkende: Rupert Evans, Daqve Legeno, Kenny Doghthy, Richard Brake m.fl.
Varighed: 81 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 24. januar 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De tre venner Max (Kenny Doughty), George (Rupert Evans) og Ricky (Joseph Kennedy) forsøger i 1989 at stable et rockband på benene.

For at skaffe penge til deres drøm, arbejder de som kokke på Sans Asylum. En sikringsanstalt, der huser de farligste og mest psykopatiske kriminelle i staten Washington.

Det trækker op til storm og under uvejret går strømmen. Ikke nok med at anstalten nu ligger hen i buldrende mørke, sikkerhedssystemerne er også brudt ned og fangerne får frit spil.

De tre venner samt det øvrige personale må nu forsøge at overleve, indtil hjælpen kommer frem.

The Incident er bygget klassisk op. Tre venner mod en samling psykopater, der vil have blod. Men det, der er den store force i handlingen er, at stemningen langsomt bygges op.

Man får tid til at lære hovedpersonerne at kende og således også sympatisere med dem senere.

Dette øger spændingen betydeligt. Visse scener er yderst intense og nervepirrende.

Der bliver heller ikke sparet på blodige effekter og grim vold. Der er visse scener, der bestemt ikke er egnet for folk, der ikke er hardcore og kan tåle mosten. De er ret voldsomme.

Blandt fangerne er der naturligvis også en alfahan. Denne rolle spilles eminent af Richard Brake, der uden et ord får fangerne til at danse efter sin pibe. Han kommunikerer udelukkende med mimik og kropssprog. Dette lille indslag er yderst gennemtænkt og virkningsfuldt.

Det er instruktøren Alexandre Courtès' debutfilm, og det er han sluppet rigtigt godt fra. Han giver det klassiske horror set-up et frisk og tiltrængt pust ved netop at trække tiden ud og øge spændingen ved hjælp af lys, skygge, mørke, lyde og stilhed.

The Incident blev nomineret til en Golden Raven på Brussels International Festival of Fantasy Film , hvor den var oppe imod vinderen The Awakening, hvilket burde indikere den høje standard, The Incident besidder.

Jeg kan varmt anbefale at hygge sig en sen aftentime med The Incident. Den skuffer på ingen måde og er bestemt også et gensyn værd senere.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017