Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Hurt Locker (2008)
 
 
  Genre: Drama/krig
Instruktør: Katryn Bigelow
Medvirkende: Jeremy Renner, Anthony Mackie, Brian Geraghty m.fl.
Varighed: 129 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 23. februar 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
38 dage tilbage til rotation i Kompagni Bravo - Camp Victory, Bagdad, Irak.

Bomberydderen Thompson mister livet og erstattes af William James (Jeremy Renner). Han indgår i det lille team af bomberyddere, der består af J.T. Sanborn (Anthony Mackie) og Owen Eldrige (Brian Geraghty).

Den nyankomne Will tager mange chancer i det daglige, og der bliver en del kontroverser med hans to sprængningseksperter, Eldrige og Sanborn. Men de er tvunget til at samarbejde og, ikke mindst overleve, hver dag i det bomberamte Bagdad.

The Hurt Locker er ikke en film, der stiller spørgsmåltegn ved krigen i Irak. Her er ingen helte eller antihelte. Blot følges tre mænd på deres arbejdsplads, så at sige.

Det kan virke meget langsommeligt, og er det da også til tider. Men ... i det meste af filmen holdes intensiteten og den kvælende spænding på fornemmeste vis.

The Hurt Locker er på mange måder en imponerende film. I starten fremstår Will, som er den person, der skal afmontere bomberne, som en iskold psykopat, men langsomt får man som tilskuer indblik i hans meget komplicerede væsen.

En psyke, man nok skal være i besiddelse af, hvis man skal være den person, som står med hænderne og knivtangen i en sprængladning - dag ud og dag ind. Her er der ikke plads til tid, tøven eller diskussioner. Det er her-og-nu beslutninger, og en enkelt forkert beslutning kan betyde hjemrejse i en ligpose.

The Hurt Locker er meget flot filmet, og der bliver gjort god brug af slow motion optagelse, som kun fremmer fornemmelsen af frygt i den ubarmhjertige hede.

Jeg kan ikke udtale mig om, om The Hurt Locker er realistisk eller ren propaganda. Jeg har aldrig været soldat og har aldrig været udstationeret som bomberydder, men i de 129 minutter, filmen varer, følte jeg, at jeg var tilstede sammen med det lille hold.

The Hurt Locker har taget den ganske verden med storm. Den er nomineret til ni Oscars. Deriblandt som bedste film, hvor den er oppe imod Lone Scherfigs An Education, Avatar og District 9.

Udover disse ni nomineringer, har The Hurt Locker været nomineret andre 42 gange og vundet 67 internationale priser. Sidst otte vundne BAFTA priser (den engelske pendant til Oscar) - blandt andet for bedste film.

Jeg kan varmt anbefale The Hurt Locker. Det er absolut en film, der er værd at se og bruge tid på.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017