Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Hunting Party (1971)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Don Medford
Medvirkende: Oliver Reed, Gene Hackman, Candice Bergen m.fl.
Varighed: 106 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 2. juni 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Brandt Ruger (Gene Hackman) er rig og helt uden skrupler. Hans unge kone, Melissa (Candice Bergen), betragter han som sin ejendom og behandler hende, mildest talt, som skidt. En dag bliver Melissa kidnappet af fredløse Frank Calder (Oliver Reed) og hans bande.

Frank Calder har ingen anelse om, at han har kidnappet en psykopatisk rigmands kone. Han er også temmelig ligeglad. Han har nemlig kidnappet Melissa, så hun kan lære ham at læse. Eller det fortæller han hende i hvert fald.

Calder behandler Melissa godt og med langt mere respekt end hendes rige mand nogen sinde har gjort. Så Melissa ender selvfølgelig med at blive forelsket i sin kidnapper. Brandt Ruger har dog ikke tænkt sig at lade den lovløse slippe godt fra sin forbrydelse, og han har da heller ikke det store til overs for konen, som han mistænker for at være taget frivilligt med Calder.

Ruger samler derfor en flok venner og bevæbnet med det nyeste inden for langtrækkende rifler, sættes jagten ind på den lovløse bande og den forsvundne kone. Ikke så meget for at få fat i konen, men for at gøre en ende på dem alle. Ruger er ganske enkelt så opslugt af had, at han vil sætte eget og andres liv på spil for at få hævn.

The Hunting Party er ikke en helt almindelig western, selv om det selvfølgelig ikke skorter på skyderier, cowboys, lovløse, heste og alt det andet, der hører westerns til. Det er nemlig lige så meget et psykologisk drama som en western. Det handler lige så om en mands kamp mod forbrydere som samme mands kamp mod sine indre dæmoner.

Selv om flere scener bærer tydeligt præg af tekniske begrænsninger og et måske knap så voldsomt budget, er The Hunting Party særdeles flot filmet. Lydsiden er faktisk tæt på at være bragende flot, ikke mindst i visse af scenerne, hvor de lovløse bliver skudt ned en efter en af fjender, de aldrig når at se.

Alt i alt er The Hunting Party en rigtig god og anderledes western. Jeg skal erkende, at jeg lidt havde bange anelser for at stifte bekendtskab med filmen, men det skyldes nok mest det aldeles rædselsfulde cover på DVD'en. Men lad ikke coveret skræmme dig fra at lade denne film indgå i western-samlingen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017