Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Horseman (2008)
 
 
  Genre: Action/thriller
Instruktør: Steven Kastrissios
Medvirkende: Peter Marshall, Caroline Marohasy, Brad McMurray m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 28. april 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Christians (Peter Marshall) 18-årige datter Jesse findes død i industriområdet Thatcher's Lane.

Dødsårsagen er kvælning i eget opkast grundet alkohol, kokain og heroin. Christian er knust af sorg. Han forstår slet ingenting. Det gør det heller ikke bedre, at avisoverskrifter meddeler at mængden af dødsfald blandt unge øges i bydelen.

Christian modtager en anonym forsendelse, der indeholder en videofilm med den lidet flatterende titel "Young City Sluts 2" (Unge storbyfisser 2) og finder ud af, at Jesse spiller den kvindelige hovedrolle sammen med fire mandlige aktører. Hun er tydeligvis stærkt påvirket på filmen og ser ud til, at hun ikke aner, hvad der foregår.

Christian bliver chokeret og ikke mindst rasende. Filmen må være optaget kort før, Jesse så tragisk døde. Han vil nu hævne datterens meningsløse død, og det er ikke kun aktørerne i pornofilmen, der skal mærke Christians vrede.

Det er alle, der har været med inde over filmen. Det være sig producenten, distributøren, instruktøren, aktørerne, sælgeren - alle som en.

På sin jagt rundt i landet efter synderne, samler han en blaffer op. En ung pige ved navn Alice (Caroline Marohasy), der er stukket af og nu har kurs mod sin kæreste.

Christian fortæller, at han er omrejsende i skadedyrsbekæmpelse og de begynder så småt at blive fortrolige. Dog uden at Christian røber for hende, hvad hans egentlige planer er.

Rollen som Christian spilles intenst af Peter Marshall, og det er en præstation, der vist ikke kan gøres bedre. Han er ikke blot hævngerrig, som man ser i andre vigilante film som for eksempel En mand ser rødt 2.

Her er følelser så stærke, at man som tilskuer har den største sympati for hævneren og ikke for ofrene. Overhovedet ikke. Faktisk synes man, at de får som fortjent. Ikke at jeg er tilhænger af vold, og slet, slet ikke i de mængder, den fortvivlede far udviser. Men alligevel ...

The Horseman går fra "almindelig" moderat vigilante vold til den yderste ekstreme spids af voldsspiralen. Det er overkvalificeret vold og tortur, og absolut ikke for sarte sjæle og ømfindlige nervebaner.

Det er en meget blodig, realistisk og, til tider, meget voldsom film. Men også en film, der viser afmagtheden og vredens grimme ansigt. Derudover er der nogle ganske rørende scener, som ikke helt vil slippe mine nethinder - netop fordi de så tydeligt viser, faderens fortvivlelse i så stærk kontrast til volden.

The Horseman er en stærk og vedkommende film, omend i den ultravoldelige ende af skalaen. Men absolut en film, jeg på det varmeste kan anbefale.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017