Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blu-Ray The Hateful Eight (2015)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Quentin Tarantino
Medvirkende: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Jennifer Jason Leigh, Walton Goggins m.fl.
Varighed: 168 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 4. maj 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den amerikanske borgerkrig er slut, men stridighederne er bestemt ikke glemt. Det er vinter og Marquis Warren (Samuel L. Jackson), der er tidligere officer i nordstaternes hær, er strandet midt i ingenting i Wyoming. Med ligene af tre eftersøgte, han håber at kunne aflevere i byen Red Rock og indkassere dusøren for dem.

En diligence dukker dog op. Ombord er en anden dusørjæger, John Ruth (Kurt Russell), og hans fange, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh). Også de er på vej mod Red Rock, og den tidligere nordstatsofficer får tiltusket sig kørelejlighed til sig og sit bytte.

Mens de haster mod Red Rock, for at undgå en truende snestorm, samler de endnu en fremmed op, Chris Mannix (Walton Goggins). Den nytilkomne påstår, han er Red Rocks kommende sherif.

Kusken og de fire passagerer bliver dog indhentet af snestormen. Derfor søger de ly i en landhandel i et bjergpas. Her møder de, i stedet for ejeren, Minnie, fire andre. De tre er, som dem, strandede i snestormen, mens den fjerde angiveligt passer stedet, mens Minnie besøger sin mor.

Der går dog ikke lang tid, før det står klart, at der er noget galt. Og at de næppe alle kommer levende videre fra deres ufrivillige stop i Wyomings sneklædte ødemark, hvor de er tvangsindlagt til hinandens selskab ...

Det er anden gang instruktøren, og manuskriptforfattteren, Quentin Tarantino kaster sig over western-genren. Det gjorde han også i Django Unchained, der er Tarantinos forrige film, men ellers ingen sammenhæng har med The Hateful Eight.

Med en spilletid på næsten tre timer (168 minutter) er The Hateful Eight umiddelbart noget af en mundfuld at skulle indtage. Særligt når man tager i betragtning, at der blot er et begrænset persongalleri, samlet på en meget begrænset lokation, og at egentlige skuddueller, der jo ellers er et must i en western, først indfinder sig i filmens sidste trediedel.

Alligevel formår instruktøren, at få denne moderne fortolkning af en klassisk western til at fremstå som alt andet end en ørkenvandring. Det er flere grunde til.

Ikke kun evner Tarantino at skabe et godt, klassisk western-plot, men ogå karaktererne er fascinerende og skræmmende bekendtskaber. Og efterhånden som filmen skrider frem, afdækkes mere og mere af figurernes personligheder og motivation gennem skarpe og, til tider, ganske vittige dialoger på kryds og tværs.

Også baggrunden for, hvorfor de alle er samlet i en hytte i en snestorm, samt begivenhederne inden, afsløres. Hvilket binder alle løse tråde sammen. Lige Inden det hele kulminerer i en, mildest talt, blodig finale.

For på det punkt, er det klassisk Quentin Tarantino: Tydeligt udpenslet og blodig vold, hvor man som tilskuer ikke skånes for detaljerne.

Det er en stjernespækket besætning, der giver de enkelte figurer liv. Adskillige af skuespillerne er da også gengangere fra tidligere Tarantino-film, og de leverer i den grad varen.

Også billede og lyd er helt i top. Ikke mindst billedsiden, der til tider nærmest er drømmende smuk. Det er ledsaget af fremragende filmmusik, der da også vandt en Oscar.

Selv om man skal vente længe, meget længe, på at få det, man i bund og grund forventer i en western, kan jeg alligevel kun anbefaler The Hateful Eight. Det er en fremragende film, jeg glæder mig til snart at gense.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017