Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Grotesque (1995)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: John-Paul Davidson
Medvirkende: Sting, Alan Bates, Theresa Russell m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 24. februar 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Sting, der egentlig lyder det borgerlige navn Gordon Matthew Sumner, er nok bedst kendt for sine musikalske udfoldelser. Ikke mindst i bandet The Police og en lang række solo-udgivelser. Han kan dog også sig bemærket på det hvide lærred, blandt andet i David Lynch-hittet Dune fra 1984, hvor han spillede overfor blandt andre Kyle MacLachlan og Virginia Madsen.

I The Grotesque spiller han en mystisk, biseksuel butler, Mr. Fledge, der ankommer til et gods sammen med sin kone, spillet af Trudie Styler, som også i virkelighedens verden er gift med Sting. Ægteparret ankommer uden anbefalinger, da deres tidligere arbejdsgiver er død i Afrika under meget mystiske omstændigheder.

Deres nye arbejdsgiver er familien Coal. Sir Hugo Coal (Alan Bates) interesserer sig kun for dinosaur-fosiller, mens konen, Lady Harriet Coal (Theresa Russell) føler sig såvel tilsidesat i forhold til gemalens interesser som seksuelt underernæret.

Datteren på godset, Cleo, vil gerne giftes med en mand, som faderen på ingen måde kan udstå. Da han en nat pludselig forsvinder, kommer Sir Coal under mistanke for at have haft en finger med i spillet. Den unge mand, eller rettere resterne af ham, dukker dog snart efter op begravet på heden.

De knogler, der er tilbage, bærer tydelige spor af at være gnavet rene for kød af svin. Og da Sir Coal er områdets eneste med en svinebesætning, styrkes mistanken mod ham selvfølgelig ...

The Grotesque er en spøjs film, der tilsyneladende vil en masse, uden rigtig nogensinde at nå helt i mål. Der sker en masse, men meget for desværre lov at hænge til egne tanker og konklusioner. Der mangler så at sige noget forløsning - ikke mindst i slutningen, der trods flere gennemsyn gik fuldstændig hen over hovedet på denne anmelder.

Sting gør sig godt som den mystiske butler, der ikke afholder sig tilbage fra seksuelle udfoldelser med husets beboere. Han passer perfekt ind i rollen og formår at bevare det mystiske, ophøjede, man kan forvente af en butler.

Til gengæld leverer både Alan Bates og Theresa Russell i mine øjne temmelig middelmådige præstationer. De virker bare ikke overbevisende i deres respektive roller. På plussiden tæller en flot billedside og nogle helt fantastiske "kulisser", som passer perfekt ind i det dystre, mystiske billede, som instruktøren uden tvivl forsøger at male.

Jeg har svært ved at anbefale The Grotesque, da jeg ganske enkelt ikke helt forstår filmen eller dens budskab. Det er dog på ingen måde ensbetydende med, at filmen ikke er værd at se. Uanset hvad, så bør den gives en chance. Om ikke andet, så er den en enestående mulighed for at lære en del om dinosaur-knogler ...
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017