Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Greatest (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Shana Feste
Medvirkende: Carey Mulligan, Pierce Brosnan, Susan Sarandon, Carey Mulligan m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. januar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Bennett Brewer (Aaron Johnson) levede i 18 år, tre måneder, syv dage, to timer og 36 minutter før et drastisk biluheld satte det endelige punktum.

Hans forældre, Allen (Pierce Brosnan) og Grace (Susan Sarandon), er knugede af sorg. Lillebror, Ryan (Johnny Simmons), er vred og føler sig udenfor i al den sorg og fortvivlelse, der hersker i huset. Han deltager i sorgterapi, selvom han egentlig ikke føler sorg.

Grace er især formummet i sin sorg og desperation. Manden, som også var indblandet i biluheldet, Jordan Walker (Michael Shannon), ligger i dyb koma, og han er den sidste, der talte med Bennett, inden han udåndede sytten minutter efter.

De sidste sytten minutter af sønnens liv er blevet en besættelse for Grace. Hver dag besøger hun Jordan i håb om, at han vil vågne op og fortælle hende om de sidste minutter i sønnens korte liv.

Den 14. august 2008, et par måneder efter det tragiske biluheld, ringer det på Brewer-familiens dør. Udenfor står Rose (Carey Mulligan). 18 år gammel, Bennetts kæreste, forvirret, alene og gravid.

Rose aner ikke sine levende råd, men bliver taget vel imod hos familien Brewer. Især Allen begynder at live lidt op ved Roses tilstedeværelse samt udsigten til et barnebarn.

Men det er svært for alle parter og Grace bliver mere og mere vred og frustreret, som Roses graviditet skrider frem ...

The Greatest er en typisk amerikansk film. Der er på forhånd dømt tudekiks, kleenex og lidt hulk undervejs. Men når det er sagt, så er det en fin lille historie om de store følelser og tabuer, et uventet dødsfald kan bringe med sig.

Den gråsprængte, aldrende Pierce Brosnan (Evelyn og Remember Me), den sødmefyldte og bedårende Carey Mulligan (An Education) og sidst, men ikke mindst, Susan Sarandon (Ice Bound) gør alle et fint og hæderligt forsøg på at fylde den ellers så spinkle historie ud.

Men de kommer desværre ikke helt under huden. Det gør til gengæld Johnny Simmons i rollen som broderen Ryan. Hans sorg og fortvivlelse er meget nærværende og en glimrende præstation. Han er nok en af de nye, unge up-coming skuespillere, vi kommer til at se mere til.

The Greatest er nok mest en tøsefilm, men en god en af slagsen. På trods af sin forudsigelighed.

Så hvis man er til en film om følelser, tabuer og fortvivlelse samt håb og forsoning, så er det The Greatest man skal fodre afspilleren med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017