Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Fighter (2010)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: David O. Russell
Medvirkende: Mark Wahlberg, Christian Bale, Amy Adams m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 19. juli 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Mickey Ward (Mark Wahlberg) og Dicky Eklund (Christian Bale - blandt andre Rescue Dawn og Harsh Times) er halvbrødre. De deler samme mor, men har forskellige fædre.

Dicky er tidligere bokser og nu træner. Han er stoltheden i den lille flække, hvor han, Mickey og resten af familien bor, da han for flere år siden boksede mod selveste Sugar Ray Leonard - og fik ham i gulvet.

Mickey, der er den yngste af de to halvbrødre, er i gang med karrieren som bokser. Dicky er hans træner, mens hans mor står for at arrangere hans kampe.

Boksekarrieren går dog ikke videre godt. Moren er nemlig ikke videre god til at finde de rette modstandere, og Mickey løber derfor ind i flere nederlag. Ikke mindst, da han møder en langt tungere modstander, hvilket får Mickey til at sætte karrieren på hold.

I stedet koncentrerer Mickey sig om kæresten Charlene (Amy Adams). Det passer dog hverken moren eller Mickeys mange søstre, der alle mener, at Charlene er en "tøjte".

Dickey har dog også sit at slås med. Ikke mindst et stort stofmisbrug, der ender med at sende ham bag tremmer, hvor han tilmed må lide det nederlag, at se en dokumentarfilm, han troede skulle være en hyldest, hænge ham ud som narkoman.

Imens får Mickey atter gang i boksekarrieren, dog uden familiens medvirken. Og noget tyder på, at det har været det rigtige valg, for nu begynder Mickey at vinde sine kampe.

Da Dickey kommer ud i friheden, stoffri, vil han igen være Mickeys træner. Ligeledes vil moren igen være med til at styre sin yngste søns boksekarriere. Så der er lagt op til familieopgør, mens en kamp om verdensmesterskabet kommer i spil ...

The Fighter handler om boksning. Men filmen handler i endnu højere grad om forholdet mellem to brødre i en meget stor og dysfunktionel familie.

Desuden er det en fortælling om at turde - om ikke at give op i forfølgelsen af en drøm. Samt ikke mindst om kærligheden og sammenholdet mellem de to halvbrødre, trods genvordigheder og ydre omstændigheder.

Skuespillet er intet mindre end fremragende. Særligt af de to hovedrolleindehavere, Mark Wahlberg og Christian Bale. Men også de øvrige medvirkende gør rigtige gode figurer.
Historien i The Fighter er yderst velfortalt og der er åbenlyst kælet for detaljer undervejs. For eksempel måtte Christian Bale tabe næsten 15 kg for overbevisende at kunne spille sin rolle.

Ligeledes spiller flere af virkelighedens personer sig selv i dette medrivende drama, der er baseret på en sand historie fra boksningens verden. Absolut seværdig og så kan den sagtens bære gensyn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017