Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Fear (2015)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Damien Odoul
Medvirkende: Nino Rocher, Pierre Martial Gaillard, Théo Chazal m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2. juni 2016
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Første verdenskrig raser. Gabriel Dufour (Nino Rocher) bliver, sammen med kammerater fra sin lille by, tvangsindkaldt som soldat i den franske hær.

Umiddelbart er de nye soldater forventningsfulde og regner med at have slået de tyske fjender tilbage inden for ingen tid, så de atter kan vende hjem. Som helte. For de unge, uerfarne soldater tror, krigen er en leg.

Da de ankommer til fronten, bliver de dog hurtigt meget klogere. Slagmarken og skyttegravene er bestemt ingen dans på roser. Granater fra fjendens artilleri regner ned over dem og spreder død og ødelæggelse.

Krigen bliver hurtigt til et mareridt af mudder, blod og skrig. Stanken af lig overalt er overvældende, mens rotter åbenlyst og lystigt æder løs af de døde.

The Fear (La Peur) er en barsk fortælling om krigens gru og vanvid. Filmen er baseret på Gabriel Chavalliers selvbiografiske krigsklassiker af samme navn.

Historien fortælles til dels som breve fra hovedpersonen til hans kæreste derhjemme. Det bringer nærmest en form for poesi ind i al gruen.

Det rent poetiske underbygges på mange måder af billedsiden, hvor der er blevet plads til nærmest drømmeagtige scener. Også midt i afspejlingen af krigens rædsler og vanvid.

Skuespillet er udmærket, med flere gode præstationer. Særligt nogle scener fra et hospital langt bag fronten, giver skuespillerne mulighed for at vise deres evner, hvilket de til fulde synes at udnytte.

Der er masser af action. Men det er action uden vindere og helte. For i The Fear er alle tabere - selv de overlevende, der må se venner dø eller blive invaliderede for øjnene af dem.

Der er ingen tvivl om, at The Fear er en film med et budskab. Et budskab om ikke kun rædslerne og spildet af liv i første verdenskrig, men i alle former for krig.

Det er da også et budskab, der tydeligt skinner igennem. For rigtig mange scener formår i løbet af de halvanden times spilletid at brænde sig fast på nethinden.

The Fear er ikke en film, man på nogen måde bliver i godt humør af. Men den giver stof til eftertanke og har et solidt budskab. Og det er med til at gøre det til en rigtig udmærket film, der absolut er bværd at stifte bekendtskab med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017