Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Elephant King (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Seth Grossman
Medvirkende: Tate Ellington, Jonno Roberts, Florence Faivre m.fl.
Varighed: 85 minutter
  Originalsprog: Engelsk/thailandsk
Distributør: NTC
Udgivet: 5. oktober 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jake (Jonno Roberts) lever det søde liv i Chiang Mai i Thailand. Det er i hvert fald sjovere end at være hjemme i USA, hvor han er anklaget for bedrageri.

Imens lever hans generte og tilbageholdende lillebror Oliver (Tate Ellington) hjemme i USA sammen med deres dominerende mor, Diana (Diana Hurt), og livsglade far, (Josef Sommer). Oliver tjener til dagen og vejen som opvasker i Hacienda Grill, og i fritiden skriver han om sin helt - sin storebror.

Moderen vil meget gerne have, at Jake kommer hjem igen og står til ansvar for sine handlinger. Ikke mindst fordi hun er træt af at knokle en vis legemesdel af for at dække Jakes gæld. Jake opfordrer Oliver til at komme til Thailand og opleve livet.

Oliver tager til Thailand. Dels for at være sammen med sin bror, dels for at overbevise Jake om, at han skal komme hjem.

Oliver bliver betaget af livet i Thailand, ikke mindst da han bliver forelsket i den bedårende Lek (Florence Faivre). Jake lever det vilde liv med sprut, piller og damer. Han er allerede på vej ud i selvdestruktionens land, og Oliver må tage stilling til, hvem han vil redde. Sig selv eller sin bror ...


The Elephant King er en utrolig smuk film, både plotmæssigt og billedmæssigt. Historien fænger fra første klip, og man kan ikke lade være med at holde af personerne. Musikken er helt i top og komplimenterer handlingen perfekt.

Tate Ellington i rollen som lillebror Oliver er ganske bedårende. Fra at være en sky og tilbageholdende ungersvend, forvandles han til en stærk mand, der træder i karakter. Det er fremragende spillet.

Han går godt i spænd med Jonno Roberts, der spiller intenst i rollen som storebror Jake, der langsomt, men sikkert, er ved at gå helt i hundene.

Sideløbende med det destruktive, vilde natteliv med sprut og piller, udspilles en sødmefuld kærlighedshistorie mellem den smukke Lek og Oliver. Det er meget rørende og utrolig smukt.

The Elephant King har vundet seks priser. Blandt andet for bedste musik, bedste film og Tate Ellington fik en pris for bedste skuespiller.

The Elephant King er en dejlig film om konflikter, kærlighed, fremmedgørelse og hvad der ellers ligger imellem. Kort sagt om livet og to brødres sammenhold.

Jeg kan varmt anbefale The Elephant King. Den skuffer ikke og giver stof til eftertanke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017