Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The Devil Wears Prada (2006)
 
 
  Genre: Komedie/drama
Instruktør: David Frankel
Medvirkende: Meryl Streep, Anne Hathaway, Emily Blunt m.fl.
Varighed: 109 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: SF-Film
Udgivet: 6. marts 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Andrea (Anne Hathaway) er nyuddannet journalist. Hun får jobbet som 2. assistent på modemagasinet Runaway, der er det ultimative magasin i verdenen. Runaway er biblen i modeverdenen og styres iskoldt og kynisk af Miranda Priestly (Meryl Streep).

Jobbet som 2. assistent er hårdt og uretfærdigt. Andreas opgaver er blandt andet atskaffe den rigtige kaffe til chefen, sørge for at hente chefens tøj på renseriet, tage telefonen og samtidig assistere 1. assistenten Emily (Emily Blunt). Gerne på én og samme tid.

Miranda Priestly er en ekstrem krævende chef, og alle frygter hende, både i bladhuset og udenfor. Hun forlanger at alle står til rådighed for hende døgnet rundt, når og hvis hun får behov for det, og det går især ud over Andreas privatliv.

Andrea begynder at forandre sig. Fra at være en sød, ligetil pige, der ikke anede en disse om mode, til at være en modebevidst ung pige, der forsøger at gøre det umulige og være den bedst tænkelige assistent. Bare for et enkelt år, for alle døre på alverdens avisredaktioner vil med kyshånd tage imod en tidligere assistent for Miranda Priestly. Andrea skal blot holde ud.

The Devil wears Prada er en anelse tyndbenet, men den bæres helt og aldeles oppe af en sprudlende iskold grålokket Meryl Streep, der blot med et enkelt blik kan få folk til at hoppe og springe for sig. Når hun med en blid, nærmest sprød stemme siger: "Go on", er det lige før, jeg også stod skoleret. Meryl Streep er en fantastisk skuespiller og hun løfter hele historien op på de høje hæle.

Meryl Streep blev da også Oscar-nomineret for sin rolle i denne film, og hun vandt en Golden Globe for bedste kvindelige hovedrolle.

Samspillet mellem Meryl Streep og Anne Hataway er fænomenalt. De klæder hinanden, og når de enkelte gange viser deres sårbarhed og følelser, er der ikke et øje tørt.

Filmen er mere et drama, end en komedie trods de sjove indfald. Der er masser af dybde og gode problematikker, som den tager fat i, med humor, sarkasme og underspillet djævelskab godt suppleret med sødme og underfundig ironi.

The Devil wears Prada er absolut god underholdning, så sæt den i afspilleren og nyd Meryl Streep i topform.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017