Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
The Devil's Hand (2014)
 
 
  Genre: Horror
Instruktør: Christian E. Christiansen
Medvirkende: Rufus Sewell, Jennifer Carpenter, Thomas McDonell m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 23. april 2015
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Profetien i det lille lukkede Amish samfund New Bethlehem lyder: "Fødes seks piger den sjette dag i den sjette måned, vil en af disse piger være Drommelkind. Djævelens håndlanger".

Sker det, at der fødes seks piger lige den dag, vil Drommelkind overtage pigens sjæl. På hendes 18 års fødselsdag.

Den 6. juni 1994 sker det frygtede. Seks piger kommer til verden og nu 18 år senere nærmer deres fødselsdage sig.

Der er kun fem piger tilbage, da et af spædbørnene blev dræbt af sin mor lige efter fødslen. Men de resterende fem, Sarah, Abigail, Mary, Hannah og Ruth, er vokset op sammen i det lille samfund og er bedste veninder.

Samfundet ledes af den karismatiske Ældste Beacon (Colm Meaney), der styrer det hele med hård hånd gennem frygt og trusler. Alle er bange for, om profetien går i opfyldelse, og noget tyder på det. Flere af pigerne forsvinder kort før fødselsdagen ...

Instruktøren Christian E. Christiansen har også stået bag dramaet Dig og mig og ungdomsfilmen Råzone. To absolut seværdige film med alvorlige undertoner. Nu kaster han sig over horror-genren, og det er da gået ganske godt.

The Devil's Hand er bygget over samme læst som så mange andre i denne genre: En profeti, en djævel in spe, en sekt og helvedet bryder løs. Men Christian E. Christiansen formår at holde historien stram, så intensiteten og spændingen holder hele vejen.

Det hjælper også betragteligt, at skuespillet er fint og overbevisende. Især er Colm Meaney i rollen som Amish-lederen Beacon ganske forrygende og overbevisende.

Men også de fem piger, der spilles henholdsvis af Alycia Debnam Carey (Mary), Adelaide Kane (Ruth), Leah Pipes (Sarah), Katie Garfield (Abigail) og Nicole Elliott (Hannah), virker overbevisende og troværdige.

The Devil's Hand er absolut en fin horrorfilm, der sagtens kan tåle et gensyn. På trods af forudsigeligheden.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017