Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
The deal (2004)
 
 
  Genre: Politisk thriller
Instruktør: Harvey Kahn
Medvirkende: Christian Slater, Selma Blair, Robert Loggia m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 20. september 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Krigen mellem Den Arabiske Liga og Amerika er gået ind på sit tredje år, hvilket har medført tårnhøje benzin- og oliepriser, og har efterladt Amerikas økonomi svækket. Der er kamp om olien, og det yderst respekterede og velanskrevne oliefirma Condor Oil of Gas under ledelse af Jared Tolson (Robert Loggia) planlægger at overtage et russisk olieselskab Black Star, da de er i stand til at levere den eftertragtede olie.

Jared Tolson hyrer to "novicer" fra investeringsrådgivningsfirmaet Delaney & Strong til at udføre og beregne en evaluering af opkøbet. De to kandidater, Tommy Hanson (Christian Slater) og Abbey Gallagher (Selma Blair) begynder at grave i olieopkøbet, og det går langsomt op for dem, at der er meget mere på spil end milliarder af dollars og olie.

Det er en politisk thriller, hvor de fleste personer er iført sorte habitter og slips, og derfor svære at holde ude fra hinanden. Det er især svært i begyndelsen, og jeg måtte da starte forfra et par gange, for at få personerne på plads.

Men når endelig man har fanget pointen og plottet, udvikler The Deal sig til at blive yderst spændende, men man skal holde tungen lige i munden og være opmærksom lige fra start til slut.

The Deal giver et realistisk billede af magtkampene, intrigerne, og rænkespillene i det politiske spil, og man sidder tilbage og tænker: "Det er nok sådan, det foregår i virkeligheden". Og det er tankevækkende.

Ekstramaterialet byder ikke på så meget, kun bag om filmen, trailer og trailershow.

Kan man holde koncentrationen i 103 minutter, kan The Deal anbefales, og jeg vil da også tro, at man skal være meget politisk bevidst for at få det fulde udbytte af denne højaktuelle thriller.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017